Viser artikel 1-10 af 5 resultat(er)

Dansen med demensen

Fremtidens samfund vil få markant flere ældre og demente. Det vil få store samfundsøkonomiske omkostninger, og derfor skal vi tænke nyt i ældreplejen, siger eksperter. Bedre trivsel og større og mere specialiseret tværfaglighed er nøglen.

Ramt af demens

Vi er blevet et sundere folkefærd, og vores levealder stiger. Bagsiden er, at mange flere vil blive ramt af demens

Usynligt i brystet

Angst er udmattende. At stå i den er ubærligt og kræver arbejdsro. En fortælling om at være psykiatrisk patient, når man selv er psykolog.

Bag om en diagnosebibel

Diagnosehåndbogen DSM III – og dens netop afdøde fader, den amerikanske læge Robert Spitzer – har mere end noget andet formet sundhedsvæsenets og samfundets syn på psykiske lidelser. Men diagnoserne hviler ikke på et videnskabeligt fundament, og kan vi så stole på dem?

De usynlige lidelser

Mens færre får tropiske sygdomme, er psykiske lidelser pludselig dukket op i et fattigt landområde i Indien. Hvorfor? Og hvad er forklaringen på, at bipolar lidelse her ikke begynder med depression som i Vesten, men med mani?

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge