Viser artikel 1-10 af 155 resultat(er)

Nordiske symfonier

Om emner behandlet på det just afholdte fælles møde i SAK – samarbejdskomiteen for de nordiske psykologforeninger.

Bag om PPR-rapporten

PPR-rapporten fra 1997 var længe undervejs – og blev så lagt bort i en skuffe. Dansk Psykolog Forenings formand mener ikke, det sidste punktum er sat.

Vold på dagsordenen

To nytårstaler har bragt sindene i kog. Dansk Psykolog Forenings formand tager voldstemaet op i denne kommentar om voldens udspring og dynamik

Efter- og videreuddannelse

For nylig udsendte foreningen sit kursuskatalog for 1997 med det hidtil største annoncerede tilbud til medlemmerne og med klare markeringer af „pointværdien“ i forhold til videreuddannelserne. Stadig ønsker vi dog at imødekomme endnu udækkede behov, herunder uddannelser for ledere.

Blad: Psykolog Nyt 02-1997
Forfattere: Johanne Bratbo
Kategorier: Uddannelse
Vejen mod OK-97

Overenskomstforhandlingerne 1997 gik for alvor i gang i januar måned. Forhandlingsfællesskaberne, hovedorganisationerne og de enkelte organisationer mødes med arbejdsgiverparterne på kryds og tværs ...

Fremtidens uddannelser

Om en temadag afholdt i foreningen: Temadag om „Fremtidens psykologiuddannelser“, motiveret af Evalueringscentrets rapport om psykologiuddannelserne. Foreningens Uddannelsesog Forskningsudvalg (UFU) ønskede at afdække fremtidens behov og herigennem hente inspiration til processen med at formulere en tidssvarende politik i DP i forhold til psykologiuddannelserne, samt efter- og videreuddannelserne.

Blad: Psykolog Nyt 04-1997
Forfattere: Johanne Bratbo
Kategorier: Uddannelse
Slutspurt for OK-97

Om forløbet af overenskomstforhandlingerne.

Blad: Psykolog Nyt 05-1997
Forfattere: Johanne Bratbo
Kategorier: Arbejdsmarked
Psykiatri

Den 19. december 1996 fremsatte daværende justitsminister Bjørn Westh i Folketinget et lovforslag om revision af Psykiatriloven – eller som den mere udførligt kaldes: Lov om frihedsberøvelse og anden tvang i psykiatrien og retsplejeloven. Her fremlægges Dansk Psykolog Forenings høringssvar i anledning af lovforslaget.

Overenskomster 1997-99

Forhandlingsrunderne omkring OK-97 er nu afsluttet på statens og (amts-)kommunernes områder. Tilbage henstår Hovedstadens Sygehusfællesskab, hvor forligsdrøftelserne forventes afsluttet medio marts.

Struktur & kultur

Kan Dansk Psykolog Forening udvikle det demokratiske system, vi har nu, eller må vi tænke radikalt anderledes i repræsentantskabs- eller forbundmodeller? Mindst af alt har vi måske brug for at vende de centrale problemstillinger og så ende med at beholde alt ved det gamle?!

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge