Viser artikel 1-10 af 7 resultat(er)

LEAN i psykiatrien

Kritik af leankonsulent, psykolog Dea Henriette Francks artikel ”Lean i psykiatrien” (Psykolog Nyt 5/2015). Kritikken kommenteres af forfatteren.

Projektive test i voksenpsykiatrien

Som diagnostisk metode er projektive test et værdifuldt supplement til andre metoder. Men hvad skal der til for, at testene overlever i voksenpsykiatrien? Artiklen diskuterer dette og understreger nødvendigheden af fælles nationale retningslinjer

Arbejdet som specialpsykolog

Opbakning til Christian Møller Pedersens instruktive artikel (P-Nyt 15/2012) om specialpsykologens arbejdsopgaver i psykiatrien

Det lange, seje træk

Birgitte Bechgaard blev i forbindelse med Årsmøde 2009 æresmedlem af dansk psykolog forening. Om mange års kampe, sejre og tålmodighed fortalte hun i sin takketale, som vi bringer her.

Skriget efter psykologer

Det er dejligt at være efterspurgt. Menneskeligt og samfundsmæssigt er det dog nok så klogt at få skilt det reelle behov for psykologer fra det behov, psykologerne selv og medierne har været med til at puste op. Artiklen er en bearbejdelse af et indlæg, forfatteren holdt på Dansk Psykolog Forenings Årsmøde 2007.

Krop og psyke

På baggrund af et debatindlæg fra Finn Vestergård i Psykolog Nyt 7/1998 forklarer Birgitte Bechgaard, hvorfor Bodynamic- uddannelsen er, ikke på nuværende tidspunkt kan godkendes af Psykoterapeutisk Fagnævn til at indgå i specialistuddannelsen.

Specialistuddannelse i psykopatologi

En helt ny specialistuddannelse er en realitet. Resultatet kan blive en styrkelse af psykologers placering i psykiatrien.

Blad: Psykolog Nyt 06-2005
Forfattere: Birgitte Bechgaard
Kategorier: Uddannelse

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge