Viser artikel 1-10 af 12 resultat(er)

Det er ikke for børn

Sociale kompetencer er blevet et begreb, som gennemsyrer alt for tiden. Den enkeltes sociale kompetencer. Men i virkeligheden burde vi tale om fællesskab og etik.

Blad: Psykolog Nyt 23-2009
Forfattere: Ingrid Busck
Kategorier: Profession
Barnet i børneperspektivet

Der er grund til at se kritisk på det implicitte børneperspektiv, som bestemmer vores meninger om hvad der udgør et godt børneliv. Barndomsforskningen kan fx byde på et mere moderne børneperspektiv end det udviklingspykologiske.

Det virkelige barn - og PPR

Skal det kunne lade sig gøre at gennemføre en fornyelse af metoderne i PPR, er det nødvendigt at gøre sig klart, hvad det lovmæssige/ organisatoriske grundlag betyder for psykologisk praksis

Børn på asylcentrene

Ud fra vores etiske forpligtelser som psykologer og et menneskeligt engagement i alle børns psykiske sundhed må vi reagere, når børn tilbydes uværdige livsbetingelser, som det nu sker for børn af afviste asylansøgerfamilier i danske asylcentre.

Levende omsorg

Omsorgsrelationer er levende og dynamiske, siger Ingrid Busck. I artiklen tager hun afsæt i 1997's Psykolog Nyt-debat om forældreevne.

Sprog og mobning

Det har en mening at være psykolog, som betyder faglig viden og kunnen på højt professionelt og etisk niveau. Ikke mindst når vi mødes af krav om kraftigt forenklede løsninger. Artiklen er også en replik til Keld Brikner, som i Psykolog Nyt 18/2003 har kommenteret Ingrids Buscks artikel ...

Mobningens dimensioner

Mobning handler om mere end sociale færdigheder. Mobning er en udfordring til moralsk og personlig dannelse. Kampen mod mobning er en opgave for både gartner og opdagelsesrejsende …

Blad: Psykolog Nyt 11-2003
Forfattere: Ingrid Busck
Kategorier: Øvrige
Om flygtningebørn: Kan det gøres bedre?

Flygtningebørn og -familier er en del af vores samfund, og de skal have samme målrettede hjælpsom andre ramte børn og familier. Nu er det er tid til at løfteflygtningebørnene højere op på dagsordenen.

En norsk thriller

Anmeldelse af Astri Johnsen, Rolf Sundet, Vigdis Wie Torsteinsson: ”Samspil og Selvoplevelse – nye veier i relasjonsorienterte terapier”. Tano. Aschehaug, 2000.

Psykologisk Undersøgelsesmetode

Anmeldelse af Birgitte Brun og Per Knudsen: “Psykologisk Undersøgelsesmetode – En basisbog”. Dansk psykologisk Forlag, 1998.

Blad: Psykolog Nyt 08-1999
Forfattere: Ingrid Busck
Kategorier: Øvrige

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge