Viser artikel 1-10 af 47 resultat(er)

Hvad kan forudsige udbyttet af kognitiv adfærdsterapi hos børn med angstlidelser?

Artikelresumé: Dansk Psykologisk Forskning

DSM-5

I maj måned 2013 udkom den længe ventede opdatering af diagnoselisten DSM-IV. Her følger en gennemgang af indholdet

Social angst og emotionsforståelse: En meta-analyse

Dansk Psykologisk Forskning: Formålet med dette studie var at foretage et systematisk review og meta-analyse af den eksisterende litteraturs resultater om forholdet mellem emotionsforståelse og social angst i både kliniske og ikke-kliniske populationer.

Hvad virker i psykoterapi?

Den måske første internationale konference om, hvad der virker i psykoterapi, fandt sted i Lund i forsommeren 2008. En lille dansk delegation sammenfatter centrale indtryk fra nogle af de mange indlæg.

Psykoterapi for angstlidelser og unipolar depression

To tværfaglige arbejdsgrupper har etableret referenceprogrammer, som vedrører psykoterapi og forholdet mellem psykoterapi og medikamentel behandling over for angstlidelser og unipolar depression. De deltagende psykologer orienterer her om konklusionerne.

Evidens: Noget for psykologer?

Der vil være fagpolitiske gevinster ved at tilslutte sig evidensprincippet, og kravet om evidensbasering kan stimulere den livslange udvikling, de fleste kliniske psykologer gennemløber.

Lykkepiller til børn og unge

Undersøgelsen konkluderer, at alene fluoxetin/Fontex kan anbefales for personer under 18 år. Den vil utvivlsomt bære ved til den standende diskussion om berettigelsen af at give antidepressiv medicin til børn. Selv den beskedne positive virkning af fluoxetin/Fontex må vurderes i forhold til, at vi ikke kender til eventuelle langtidsvirkninger af antidepressiv medicin over for børn. Der foreligger alternativer til medicinsk behandling i form af særlige psykoterapiformer, som er dokumenteret virksomme over for unge med depression. Dertil bekræfter undersøgelsen tidligere fund, at der kan være misforhold mellem publicerede og upublicerede videnskabelige data, samt at negative resultater er længere tid om at blive offentliggjorte eller eventuelt forbliver i arkivskuffen.

Blad: Psykolog Nyt 17-2006
Forfattere: Esben Hougaard
Kategorier: Øvrige
Klinik og universitet

En lille gruppe danske psykologer har deltaget i et seminar i Bergen om den psykologiske poliklinik i universitetssammenhæng

En perfektionistisk grundholdning kan vanskeliggøre behandling af depression

Depresseion: Det ser ud til, at der kan være grund til at inddrage spørgsmålet om klientens personlighed eller grundholdning til andre mennesker i valget af behandlingsform.

Kognitiv terapi har virkning over for skizofreni

Kognitiv terapi, der oprindeligt blev udviklet som en særlig behandlingsmetode ved depression, har de seneste år været genstand for en rivende udvikling, således at der nu findes kognitive behandlingsprogrammer over for de fleste psykiske lidelser. Et af de seneste skud på stammen af kognitive terapiformer er rettet mod skizofreni, og her har ikke mindst engelske psykologer spillet en fremtrædende rolle.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge