Viser artikel 1-10 af 5 resultat(er)

Mennesketer univreselt - er psykoterapi?

Familiestrukturer, angst og længsel. Psykologer fra hele verden deler fag og arbejde. Spørgsmålet er, om de også har samme erfaringer, klienter og relationer - fra Kina til Portugal

Evidens: diagnose eller udvikling

Evidensdebatten er et tovtrækkeri mellem diagnosetænkning på den ene side og ønsket om at stimulere klientens udvikling på den anden. Vandene skiller, men er der også noget, der samler?

Alle kriser er eksistenskriser

Psykologerne skal åbne muligheder, snarere end de skal reparere tab. Bo Jacobsen har set nærmere på vores opfattelser af krisens væsen.

Yalom

Den amerikanske psykiater Irvin D. Yalom er en af verdens mest kendte terapeuter. Bo Jacobsen fik lejlighed til at besøge ham i hans hjem i Californien og interviewede ham om forfatterskabet − og om hans syn på eksistensen.

Når teologer ser på psykologer

Teologerne kan lære os om Gud, men ikke om de nærmenneskelige relationer. En artikel i sidste nummer af Psykolog Nyt (20/2001) har været udsat for Bo Jacobsens kritiske briller − og pen.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge