Viser artikel 1-10 af 7 resultat(er)

Man behøver ikke sige ja

Selvstændige psykologers arbejde for netværk og forsikringsselskaber har stået højt på dagsordenen de seneste tre-fire år. Tre psykologer fortæller om, hvordan de ikke blot har sagt ja til de vilkår, netværkene bød dem.

Det må man bare finde sig i

Ytringsfriheden hviler på et smukt princip – et forsvar for retten til at sige sin mening. Derimod er kravet om sandhedsværdi i ytringerne meget mere lempeligt. Artiklen er sammenhængende med "Slagsmålet om børnene", Psykolog Nyt 16/2014, som beskriver de børnesagkyndige psykologers rolle.

Blad: Psykolog Nyt 17-2014
Forfattere: Jørgen Andersen
Kategorier: Profession
Du er altid til lønforhandling

Selv om der er længe til næste lønforhandling, skal du gøre opmærksom på dine evner. Til selve forhandlingen er det bedst at fokusere på få, gode argumenter. Og som kvinde skal du lære mandesprog for at få højere løn.

Vinder principiel sag

Der skal løftes en tung bevisbyrde, hvis man ustraffet vil afskedige en gravid medarbejder eller en medarbejder på barsel. Landsretten har netop dømt en arbejdsgiver i en sag om uberettiget fyring af tre psykologer.

Tidsbegrænset ansat

I de sidste to år har omkring hver femte jobannonce i Psykolog Nyt været til tidsbegrænsede stillinger. Nogle psykologer er heldige at få ansættelsen forlænget igen og igen – andre er ikke.

Advarsel: Pas på klausulerne

Konkurrence- og kundeklausuler giver alvorlige bindinger for både ansatte og arbejdsgivere. Alligevel er de udbredte på det private område. Hvad dækker de − og hvad kan psykologen gøre for at beskytte sig?

Usikkerhed for statsansatte

I skrivende stund er der ikke mange der konkret ved, hvad Finanslovsforslaget for 2002 vil få af betydning for de statsansatte. Det vi ved, er, at Finanslovsforslaget for 2002 indeholder en besparelse på 1 mia. kroner, som skal hentes ved effektivisering af den statslige sektor.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge