Viser artikel 1-10 af 3 resultat(er)

Om deprimerede klienter

En afsluttende kommentar i evidensdebatten: "Jeg fremlagde i et indlæg i Psykolog Nyt 7/2012 en kritik af MDI – Major Depression Inventory – benyttet som metode i den evaluering, som Fjeldsted og Christensen har udarbejdet vedr. praktiserende lægers henvisning af deprimerede patienter til psykologisk behandling." - se desuden disses kommentar i Psykolog Nyt 8/2012.

Blad: Psykolog Nyt 11-2012
Forfattere: Kim Gabriel Hansen
Kategorier: Profession
Er deprimerede klienter deprimerede?

Debatten om evidens er blusset op efter Aarhus Universitets rapport (ved Rita Fjeldsted og Kaj Sparle Christensen) om psykologbehandling af personer med let til moderat depression. Spørgsmålet er, om rapportens metode holder?

Virker psykodynamisk miljøterapi

Præsentation af den første danske prospektive effektundersøgelse af psykodynamisk miljøterapeutisk døgnbehandling af børn med tidlige, svære traumatiseringer og omfattende relationsforstyrrelser. Undersøgelsen fortæller om, hvorvidt børnenes udvikling under anbringelsen uden for eget hjem er forankret i personlighedens struktur og funk tion eller alene udtryk for skintilpasning.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge