Viser artikel 1-10 af 7 resultat(er)

Rapport fra en træningsspiral

Træningsafhængighed: ’Jeg trænede to gange om dagen og sov næsten ikke. For mit mål var at lave ironman. Jeg ville være en rigtig mand, og jeg ville gennemføre i en formidabel tid. Hvor svært kunne det være?’

Løb fra livet

De løber på voldområder, i parker, skove, rundt om søer og på løbebånd. Blandt alle de mange med en sund sjæl i et sundt legeme er der også nogle, som løber væk fra livet

Validering af The Exercise Addiction Inventory i en dansk idrætskontekst

Formålet med dette studie var at teste de psykometriske egenskaber ved EAI i en dansk idrætspopulation samt at måle forekomsten af træningsafhængighed.

Træningen kan tage magten

Nogle træner for at opnå øget sundhed, mens andre fokuserer på konkurrencer og præstationer. For en lille gruppe idrætsudøvere kammer træningen over og udvikler sig til et misbrug.

Blad: Psykolog Nyt 20-2012
Forfattere: Mia Beck Lichtenstein
Kategorier: Øvrige
De sponsorerede løbebørn

Forældre, sponsorer og medier hylder den 11-årige pige, der kæmper sig gennem et 8 km motionsløb i is og sne. Hun er presset og tydeligt utilpas med situationen. Det sidste bør samfundet også være.

Motionsafhængighed og spiseforstyrrelser

Medens motionsafhængighed er et barn af de moderne tider, er det mere end 100 år siden, man første gang identificerede en spiseforstyrrelse som anoreksi. Er der tale om to forskellige lidelser – eller måske to sider af samme sag?

Når sundhed bliver til sygdom

Danmark er en nation af motionister, og det er godt. En lille andel mister dog kontrollen og bliver motionsafhængige. Disse misbrugere begynder interessen at rette sig imod.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge