Viser artikel 11-20 af 17 resultat(er)

Gud som forældreerstatning?

Forskere peger på en slående sammenhæng mellem vores viden om børns tilknytning til deres forældre og om voksne menneskers oplevede tilknytning til deres gud. Forskningen viser, at de to vigtigste tegn på et barns tilknytning til sin mor eller far, på flere måder kan genfindes i voksnes forhold til deres gud

Blad: Psykolog Nyt 09-2011
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige
Familieterapi for børn med ADHD

Uanset om ADHD er en hjerneforstyrrelse eller en naturlig menneskelig variation, er det et stort problem i nutidens samfund. Der er ingen tvivl om, at medicin i mange tilfælde kan dæmpe problemerne omkring ADHD-børn, men der er stor usikkerhed og bekymring om medicinens eventuelt skadelige langtidsvirkninger. Til støtte for brugen af medicin nævnes det ofte, at man har fundet arvelige faktorer der prædisponerer for ADHD ved at påvirke nogle kemiske processer i hjernen. Nu viser en stor undersøgelse fra universitetet i Wisconsin, USA, at virkningen af de genetiske anlæg i høj grad afhænger af opdragelsen!

Ledelse i det grænseløse arbejdsliv

At gå på arbejde handler ikke længere blot om produktion, men også om personlig udvikling. I et grænseløst arbejdsliv styrer man selv og tager selv stilling til, hvornår ’godt er godt nok’. Det stiller høje krav til den enkelte.

Hvor selvstændige er vi?

I Kreds Omegnskommunerne (det gamle Københavns Amt) under Selvstændige Psykologers Sektion har vi har gentagne gange diskuteret de problemer, vi har med diverse forsikringsselskaber og psykolognetværk – og Danske Regioner. Et stort antal psykologer føler sig i en meget dårlig forhandlingsposition over for disse store spillere på markedet.

Blad: Psykolog Nyt 09-2011
Forfattere: Lise Andersen
Kategorier: Arbejdsmarked
Opskriften på den perfekte partner

Ud fra en australsk undersøgelse er den perfekte partner – rent statistisk set – en person med lav tilbøjelighed til at reagere med negative følelser, såsom vrede og depression, med høj grad af samvittighedsfuldhed, samt med en høj grad af venlighed og imødekommenhed. Derudover kan det undertiden være en fordel med en vis udadvendthed, mens det i gennemsnit ikke spiller nogen hverken positiv eller negativ rolle, om personen ligger højt eller lavt med hensyn til åbenhed over for nye ting og tanker.

Blad: Psykolog Nyt 09-2011
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige
Ved vi, hvad vi synes om partneren?

Tre forskere fhar benyttet sig af en ny metode til måling af ubevidste processer til at undersøge de bevidste og ubevidste følelser mellem ægtefæller.

Blad: Psykolog Nyt 09-2011
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige
Om at forstå hinanden

Hvor længe skal man kende hinanden for at forstå hinanden? Det simple spørgsmål er for nylig besvaret ganske klart af en canadisk forskergruppe, som fik omkring 500 nydannede vennepar eller kærestepar til at deltage i en undersøgelse.

Blad: Psykolog Nyt 09-2011
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge