Viser artikel 21-30 af 214 resultat(er)

Mentor for ledere

Tre akademikerforbund står bag et mentorprogram for ledere. Fokus er på ledelse, ikke på den bagvedliggende faglighed.

Den gode faglighed

Er der en grundlæggende forskel på kvaliteten af arbejdet, afhængig af om psykologen som grunduddannelse er cand.psych. eller cand.pæd.psych.? spørges der som en kommentar til en mail udsendt af Dansk Psykolog Forening. Eva Secher Mathiasen svarer.

Lidt empiri til debatten

En psykolog har både læst på den gamle cand.pæd.psych.-uddannelse og på cand.psych. Han benytter en aktuel debat til at sammenlige sine oplevelser de to.

Blad: Psykolog Nyt 12-2013
Forfattere: Torben Andersen
Kategorier: Uddannelse
Replik til formanden

Bjarne Nielsen replicerer på debatten om en eventuel ny cand.pæd.psych.-uddannelse. Indlægget ledsages af en kommentar fra Eva Secher mathiasen.

Blad: Psykolog Nyt 12-2013
Forfattere: Bjarne Nielsen
Kategorier: Uddannelse
Uenighed om cand.pæd.psych.

Debatindlæg fra Bjarne Nielsen, formand for Pædagogiske Psykologers Forening. Han går i rette med lederen i Psykolog Nyt 9/2013, som beskriver Psykologforeningens holdning til, at Aarhus Universitet opgiver at genoprette cand.pæd.psych.-uddannelsen. Psykologforeningens formand, Eva Secher Mathiasen, kommenterer kritikken.

Ingen genvej til kvalitet

En uddannelse, der giver adgang til den generelle autorisation, skal favne den fulde psykolog faglige bredde. Derfor giver det ikke mening at genoplive cand.pæd.psych. i en form, som ikke svarer til en fuld psykologuddannelse.

Profession med uvis retning

Individet eller samfundet – psykologien må lægge sit tungeste lod i en af skålene. Men hvilken? Er psykologiuddannelsen samfundsrelevant, eller uddanner vi psykologer til en anden tidsalder?

Kommentar om ny uddannelse

Kommentar til Jens Berthelsen, der i et indlæg i Psykolog Nyt 1/2013 udtrykker såvel bekymring over den store produktion af kommende psykologkandidater som bekymring over, at cand.pæd.psych.-uddannelsen genopstår.

Blad: Psykolog Nyt 03-2013
Forfattere: Bjarne Nielsen
Kategorier: Uddannelse
En europæisk nyhed

De første 16 danske psykologer har modtaget det europæiske psykologcertifikat, EuroPsy. Hermed er de optaget i et europæisk register, der allerede nu rummer mere end 3000 psykologer

Blad: Psykolog Nyt 18-2012
Forfattere: Nana Lykke
Kategorier: Uddannelse
For mange uddannes

Der har i Psykolog Nyt været en debat om en mulig genetablering af cand.pæd.psych.-uddannelsen. Debattørerne advarer mod de beskæftigelsesmæssige følger, hvis flere uddannes.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge