Viser artikel 41-50 af 214 resultat(er)

Fynboerne kommer

Der er fart på Syddansk Universitet i Odense, hvor man på noget nær rekordtid har stablet en psykologuddannelse på benene. Søgningen har været kolossal – men det kniber dramatisk med bevillingerne.

Blad: Psykolog Nyt 16-2010
Forfattere: Jørgen Carl
Kategorier: Uddannelse
Tester vi stadig i PPR

Vi vil gerne slå et slag for at teste, når det er relevant, skriver PPR-psykologerne i dette debatoplæg. Faren ved ikke at gøre det er, at barnets egne forudsætninger ellers bliver overset.

Jord under neglene

Synspunkt: Psykologuddannelsen er for meget indrettet på forskere og for lidt på klinikere. I Århus går flere studerende rundt om det frivillige arbejde for at stå bedre rustet til deres fremtidige virke, end de kan opnå under studiet.

Blad: Psykolog Nyt 08-2010
Forfattere: Frej Prahl
Kategorier: Uddannelse
Det frie valg, eller

En netop offentliggjort undersøgelse fra Akademikernes Centraladministration om overgangen fra studium til job: ”Det frie valg eller det frie fald” viser, at studierelevant arbejde har langt større betydning for jobmulighederne end høje eksamenskarakterer.

Vi uddanner til fortiden

Det danske uddannelsessystem, fra første klasse til universitet, støtter et forældet menneskesyn. Nutidens og fremtidens mennesker (og klienter!) er præget af indlæring på fortidens præmisser.

Specialpsykolog i psykiatrien

Den nye 4-årige uddannelse til specialpsykolog i psykiatrien bliver nu sat i værk.

Blad: Psykolog Nyt 04-2010
Forfattere: Ib Andersen
Kategorier: Uddannelse
Lille skridt i rigtig retning

Taxameterbevilling: Efter adskillige års indsats for at skaffe en bedre økonomi til psykologuddannelsen på universiteterne begynder tingene omsider at rykke på sig.

Blad: Psykolog Nyt 21-2009
Forfattere: Roal Ulrichsen
Kategorier: Uddannelse
Gik mig over sø og land

Ophold og studier i fire lande gjorde Julie Holst til en mere international psykologistuderende end de fleste. Rejsen slutter nu i Danmark, hvor en kuvert sprættes op.

Blad: Psykolog Nyt 20-2009
Forfattere: Julie Holst
Kategorier: Uddannelse, Udland
Der skal satses på kandidater

En reaktion på Pierre Topaz' debatindlæg i Psykolog Nyt 19/2009 med understregning af, at Syddansk Universitet har planer om at udbyde en ny kandidatuddannelse for psykologer og ikke som påstået satser på bachelorpsykologer.

Blad: Psykolog Nyt 20-2009
Forfattere: Allan Jones
Kategorier: Uddannelse
Psykologi på højeste niveau

En ny psykologiuddannelse på Syddansk Universitet bør ifølge debattøren uddanne fulde kandidater og ikke satse på en bacheloruddannelse. Dansk Psykolog Forenings formand erklærer sig i en kommentar enig.

Blad: Psykolog Nyt 19-2009
Forfattere: Pierre Topaz
Kategorier: Uddannelse

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge