Viser artikel 31-40 af 262 resultat(er)

Alder ingen hindring

En arbejdsgiver skal spare og afskediger de to ældste medarbejdere i en afdeling – den ene psykolog. Ligebehandlingsnævnet har nu afgjort, at hun skal have en godtgørelse på 175.000 kr.

Blad: Psykolog Nyt 18-2011
Forfattere: Jørgen Carl
Kategorier: Arbejdsmarked
Når psykologer leder

I 2010 gennemførtes en stor undersøgelse blandt de psykologer, der har lederjob. Det er påfaldende, at motivationen er helt i top i denne gruppe.

Tiden efter plakaterne

Efter 15. september 2011 er de fleste valgplakater fjernet. Men løfterne til vælgerne hænger stadig ved. Hvad lovede de på de bløde områder?

Blad: Psykolog Nyt 16-2011
Forfattere: Jørgen Carl
Kategorier: Samfundsforhold
Hjælp til de mest sårbare

Der menes at opholde sig 5.000 migranter i Danmark, som lever under jorden og dermed ikke har adgang til de offentlige sundhedsydelser. Nu kan de få den hjælp, de behøver.

Blad: Psykolog Nyt 15-2011
Forfattere: Jørgen Carl
Kategorier: Samfundsforhold
Valg på en helt ny måde

Samtlige medlemmer skal fremover være med til at vælge den politiske ledelse. Fra marts 2012 sker valg af formand og bestyrelse ved urafstemning og ikke på generalforsamlingen

Jo, psykologbehandling virker

Psykologbehandling af depressive virker. En dugfrisk rapport fra Danske Regioner viser overbevisende resultater af ordningen med tilskud til psykologbehandling, som blev indført i 2008.

Lykke, men ikke kun

To forelæsninger, syv workshops, debat og vidensdeling. Det var elementerne i den faglige cocktail på Årsmøde 2011

Årsmøde 2011

Indtryk fra to indholdsrige årsmødedage midt i maj. Fagligt, festligt og fælles

Alderdom på tredje klasse

En løftet pegefinger til alle de unge, yngre, modne og knapt pensionsparate psykologer i den private sektor, der glemmer alderdommen. Over en bred kam indbetaler de alt for lidt til pensionen.

Det er godt fjernsyn

Børn og unge optræder ofte i tv-programmer. Uskyldigt i nogle tilfælde, men etisk problematisk i andre. Etiknævnet er sammen med Danmarks Radio dykket ned i nogle af dilemmaerne.

Blad: Psykolog Nyt 06-2011
Forfattere: Jørgen Carl
Kategorier: Profession

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge