Viser artikel 41-50 af 262 resultat(er)

De privatansattes løn

Hvor meget tjente en privatansat psykologer om måneden i 2010, og hvor meget fik han i pension? Tal og andre tendenser kan aflæses i den ny lønstatistik

Med juraen i hånd

Tavshedspligten er et af psykologens og klientens vigtigste støttepiller. Der er masser af jura støbt ind i emnet.

Blad på en ny måde

Ikke alt ligner sig selv i den ny version af Psykolog Nyt. Bladet er trådt ind i 2011 i en nydesignet udgave.

Stigma og psykiske lidelser

Næsten hver anden med en psykisk lidelse synes, at det er pinligt. Otte ud af ti personer i befolkningen mener, at det er mere accepteret at have en somatisk sygdom end en psykisk. En aktuel undersøgelse bekræfter, at stigmatiseringen af mennesker med psykiske lidelser stadig florerer.

Mælkebøtte på klippegrund

Der er mange socialt udsatte børn i Grønland, og det er nemt at finde de negative ord til at beskrive situationen. Et privat initiativ med psykolog Kirsten Ørgaard i spidsen har dog udfordret billedet og sat en lovende udvikling i gang.

Fynboerne kommer

Der er fart på Syddansk Universitet i Odense, hvor man på noget nær rekordtid har stablet en psykologuddannelse på benene. Søgningen har været kolossal – men det kniber dramatisk med bevillingerne.

Blad: Psykolog Nyt 16-2010
Forfattere: Jørgen Carl
Kategorier: Uddannelse
Brug for at løse op i psykiatrien

Hvorhen skal de aktuelle tilfælde af patientflugt fra de retspsykiatriske afdelinger føre os? Kan svaret hedde mindre tvang?

Gul smiley til arbejdsmiljøet

Efter at Arbejdstilsynet har påpeget arbejdsmiljøproblemer i Dansk Psykolog Forenings sekretariat, har ledelse og medarbejdere udarbejdet en handlingsplan. Den beskriver, hvordan det psykiske arbejdsmiljø i sekretariatet forbedres, så vi undgår stress.

Til kamp for den lige adgang

Adgangen til psykologhjælp afhænger af pengepung og alder. Det er et princip, tre brugerorganisationer nu er gået til angreb på.

Sorrig og glæde

Anmeldelse af Eva Jørgensen: ”Sorrig og glæde. Fra en enkes dagbog”. Rosinante, 2010.

Blad: Psykolog Nyt 08-2010
Forfattere: Jørgen Carl
Kategorier: Øvrige

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge