Specialpsykologer i Region Sjælland får mulighed for at gå vagt i psykiatrien

Publiceret 28.03.2023 Af nyhedsredaktionen

En ny aftale mellem Dansk Psykolog Forening og Region Sjælland betyder, at specialpsykologer fremover kan gå vagt i psykiatrien sammen med læger. Ordningen skal være med til at sikre tværfaglig behandling af patienterne og afhjælpe psykiatriens rekrutteringsudfordringer.

Patienter og pårørende i Psykiatrien Region Sjælland vil fremover kunne møde en specialpsykolog på vagt i akutmodtagelser og døgnafsnit. Det sikrer en ny aftale mellem regionen og Dansk Psykolog Forening, som gør det muligt for specialpsykologer og specialpsykologer under uddannelse at indgå i den vagtordning, der indtil nu har været forbeholdt læger.

Specialpsykologerne og specialpsykologer under uddannelse kan fremover både indgå i den planlagte behandling af patienter og i de akutte funktioner på hverdage kl. 15.30-22.30 og i weekender og på helligdage kl. 08.00-20.00.

I Dansk Psykolog Forening glæder formand Eva Secher Mathiasen sig over den nye aftale.

”Specialpsykologerne spiller en vigtig rolle i psykiatrien, og det er godt, at deres faglighed nu sættes endnu mere i spil. Den nye aftale giver plads til større tværfaglighed i behandlingen på flere tidspunkter af døgnet, samtidig med at aftalen kan bidrage til at afhjælpe nogle af psykiatriens store rekrutteringsudfordringer,” siger hun.

Også lægefaglig vicedirektør i Psykiatrien Region Sjælland, Søren Bredkjær, ser frem til, at specialpsykologer kan indgå i vagtordningen sammen med læger:

”Aftalen med Dansk Psykolog Forening løser selvsagt ikke hele vores rekrutteringsudfordring alene, men det giver mulighed for, at vi nu kan inddrage nogle ekstra kræfter, som vi ellers ikke kunne, og i det samlede, store rekrutteringsspil, så betyder alle de ekstra kræfter, vi kan få tilført, noget. Så det er rigtig fint, at vi nu har muligheden for at inddrage flere veluddannede mennesker i vores bemanding.”

Specialpsykologer er autoriserede psykologer med en 4-årig psykologfaglig videreuddannelse i henholdsvis børne- og ungdomspsykiatri eller psykiatri. I Region Sjælland er der 27 specialpsykologer og 25 specialpsykologer under uddannelse.

Med den nye aftale på plads kan specialpsykologer nu gå vagt i psykiatrien i to regioner. Foruden Region Sjælland gælder det også i Region Syddanmark, hvor man sidste år vedtog samme type fleksible vagtordning.

Se aftalen

Kontakt

Yderligere kommentarer:

  • Eva Secher Mathiasen, formand Dansk Psykolog Forening 60610532
  • Søren Bredkjær, lægefaglig vicedirektør i Psykiatrien Region Sjælland 40330227