Tillidshverv

Her får du overblik over tillidshverv, tillidsrepræsentantens vigtige mandat på arbejdspladsen og arbejdsmiljørepræsentantens opgave. Du får svar på, hvad rollen som tillidsrepræsentant indebærer, hvordan du kan blive det, og hvordan I vælger en tillidsrepræsentant på arbejdspladsen.

Tillidsrepræsentantens værktøjskasse

Som tillidsrepræsentant er du ofte nøgleperson i samarbejdet på arbejdspladsen. Din hovedopgave er at repræsentere DP-medlemmerne på din arbejdsplads og varetage jeres løn- og ansættelsesmæssige interesser. Her får du overblik, indblik og redskaber til at løse opgaven som bindeled mellem medlemmer, arbejdsgiver og foreningen.

Få refusion, blanketter og råd til TR-arbejdet

Bliv tillidsrepræsentant

Få større indflydelse på beslutninger og indblik i arbejdspladsens økonomi og strategi.

Læs om rollen som TR

Mangler I en tillidsrepræsentant?

I kan vælge en tillidsrepræsentant, hvis I er mindst fem psykologer på jeres arbejdsplads.

Sådan vælger I en TR

Anmeld TR eller TR-S

Når tillidsrepræsentanten og -suppleanten er valgt, skal I anmelde valget.

Udfyld blanket

Arbejdsmiljørepræsentantens rolle og arbejdsmiljøorganisationens opgaver

Din vigtigste opgave som arbejdsmiljørepræsentant er at sikre dine kollegers medindflydelse på arbejdsmiljø, hvor arbejdsmiljøorganisationen skal sikre samarbejdet om sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen.

Arbejdsmiljøet er en fælles opgave

Anmeld ny arbejdsmiljørepræsentant

En arbejdsmiljørepræsentant vælges for 2 år ad gangen af alle kolleger på arbejdspladsen. Valget er først gyldigt, når I har anmeldt valget af en ny arbejdsmiljørepræsentant hos jer.

Udfyld blanket

Særlig TR/AMR-fordel: Få adgang til digitalt grundkursus i psykosocial forebyggelse

Som aktiv tillidsvalgt i DP kan du få særlig adgang til et grundkursus i Psykosocial Forebyggelse, Kurset er et “gør-det-selv”-kursus, der giver et solidt fundament af viden om forebyggelse knyttet til psykisk krævende arbejde. Kurset er udviklet og formidlet af psykolog Rikke Høgsted og udbydes i samarbejde med Institut for Belastningspsykologi.

Læs om kurset

Få rådgivning af team arbejdsliv

Gennem DP kan du få rådgivning af konsulentfirmaet Team Arbejdsliv, hvis du som TR eller AMR har svært ved at trænge igennem til ledelsen med dine løsningsforslag, når der er problemer med det psykiske arbejdsmiljø.

Se hvordan