Politik og analyse

DP udarbejder løbende politikker og analyser, der kvalificerer den politiske interessevaretagelse og understøtter medlemsrådgivningen.

Ventetid på autorisation

Politikerne kalder på arbejdskraft og sundhedsvæsnet mangler hænder – men psykologerne bremses af lange sagsbehandlingstider i Psykolognævnet. DP har i efteråret 2023 indsamlet underskrifter fra medlemmerne på, at ventetiden på autorisationsgodkendelser i Psykolognævnet skal nedbringes.

Læs mere

Psykiatrien skal løftes

Godt 600.000 danskere lever aktuelt med en psykisk lidelse, og antallet af borgere med psykisk lidelse og behov for psykiatrisk behandling vokser år for år. Det kræver, at vi løfter psykiatrien med en helhedsorienteret indsats.

Læs mere om psykiatrien skal løftes

Lettere behandling til børn og unge i mistrivsel i alle kommuner

Et tilbud i kommunerne skal hjælpe børn og forældre, hvor barnet mistrives i en grad, som påvirker barnets evne til at trives og fungere i hverdagen - uden at mistrivslen er blevet så alvorlig, at barnet er i målgruppen for psykiatrien.

Se fakta om tilbuddet

Psykologbehandling giver bedre livskvalitet og bedre funktionsniveau

Psykologbehandling giver patienterne et liv med færre symptomer på fx angst og depression og er med til at løfte patienternes livskvalitet og tilknytning til fx uddannelse og arbejdsliv. Det vurderer ydernummerpsykologerne i en undersøgelse af effekten af psykologbehandling i den offentlige psykologordning.

Læs om undersøgelsen

Rekordlange ventelister

Unge, der har behov for psykologhjælp i den vederlagsfri psykologordning, venter rekordlænge på at komme i behandling. Ordningen er gedigent underfinansieret, og der skal mere økonomi i ordningen fra politisk side.

Læs mere om ventelister

Velfungerende og sikkert tilsyn med psykologer

Vi skal have et velfungerende og sikkert tilsyn med psykologer, der rummer psykologernes mangfoldighed.

DP mener om tilsyn

Alliance for helhedsorienteret behandling

Der er brug for helhedsorienteret behandling. 10% af alle danske børn og unge rammes af en alvorlig kronisk sygdom eller handicap.

Læs om alliancen
Arbejdsprogram 2021-2024

Det arbejder vi for

1) Psykologerne skal have et godt arbejdsliv og god indtjening
2) Psykologien skal bruges til gavn for samfundet
3) Forskning og uddannelse skal udvikle psykologernes praksis
4) Fællesskabet skal gøre psykologerne stærkere
Se arbejdsprogrammet

Ny inspiration

Abonner på psykologernes nyhedsbreve og få nyt om seneste forskning, medlemsfordele, rådgivning og politiske indsatsområder
Tilmeld dig nyhedsbrev