Politik og analyse

DP udarbejder løbende politikker og analyser, der kvalificerer den politiske interessevaretagelse og understøtter medlemsrådgivningen.

Psykiatrien skal løftes

Godt 600.000 danskere lever aktuelt med en psykisk lidelse, og antallet af borgere med psykisk lidelse og behov for psykiatrisk behandling vokser år for år. Det kræver, at vi løfter psykiatrien med en helhedsorienteret indsats.

Læs mere om psykiatrien skal løftes

PPR: Børn og unges psykiske trivsel

Vi skal sikre let og hurtig adgang til relevant hjælp af høj kvalitet, når et barns udvikling og trivsel er på spil. PPR har brug for et massivt løft, viser en undersøgelse blandt PPR-psykologernes arbejdsvilkår og den betydning, det har for børn, unge og familier.

Se undersøgelse og politiske forslag

Rekordlange ventelister

Unge, der har behov for psykologhjælp i den vederlagsfri psykologordning, venter rekordlænge på at komme i behandling. Ordningen er gedigent underfinansieret, og der skal mere økonomi i ordningen fra politisk side.

Læs mere om ventelister

Ventetid på autorisation

Politikerne kalder på arbejdskraft og sundhedsvæsnet mangler hænder – men psykologerne bremses af lange sagsbehandlingstider i Psykolognævnet. DP har i efteråret 2023 indsamlet underskrifter fra medlemmerne på, at ventetiden på autorisationsgodkendelser i Psykolognævnet skal nedbringes.

Læs mere

Velfungerende og sikkert tilsyn med psykologer

Vi skal have et velfungerende og sikkert tilsyn med psykologer, der rummer psykologernes mangfoldighed.

DP mener om tilsyn

Alliance for helhedsorienteret behandling

Der er brug for helhedsorienteret behandling. 10% af alle danske børn og unge rammes af en alvorlig kronisk sygdom eller handicap.

Læs om alliancen
Arbejdsprogram 2021-2024

Det arbejder vi for

1) Psykologerne skal have et godt arbejdsliv og god indtjening
2) Psykologien skal bruges til gavn for samfundet
3) Forskning og uddannelse skal udvikle psykologernes praksis
4) Fællesskabet skal gøre psykologerne stærkere
Se arbejdsprogrammet

Ny inspiration

Abonner på psykologernes nyhedsbreve og få nyt om seneste forskning, medlemsfordele, rådgivning og politiske indsatsområder
Tilmeld dig nyhedsbrev