Eva Secher Mathiasen er tilbage i formandsrollen i Dansk Psykolog Forening

Publiceret 01.01.2023 Af nyhedsredaktionen

Formand for Dansk Psykolog Forening, Eva Secher Mathiasen, er tilbage efter sin barsel. Hun overtager roret fra fungerende formand, Dea Seidenfaden, der fortsætter som næstformand for foreningen.

Ved årsskiftet vender Eva Secher Mathiasen retur fra sin barsel til formandsrollen i Dansk Psykolog Forening. Dea Seidenfaden, der har været fungerende formand, fortsætter som næstformand for foreningen.

”Jeg glæder mig over at være tilbage og til at fortsætte arbejdet med at sætte psykologernes faglighed i spil. Mens jeg har været væk, er skibe sejlet i land, som blev sat i søen for længe siden, ligesom nye initiativer er påbegyndt. Dea har gjort det rigtig godt, vi har en ambitiøs bestyrelse og et virkelig dygtigt sekretariat. Det er godt og vigtigt, at psykologerne har en stærk forening. For selvom vi gennem mange år har opnået både store og små sejre, er der stadig meget at gøre. Der er fortsat brug for alt det, psykologer kan. Samtidig har vi fået en ny regering, som har både gode ambitioner, men også bekymrende forslag. Jeg ser frem til at tage fat på at påvirke de løsninger, som Christiansborg nu skal til at realisere,” siger Eva Secher Mathiasen.

Dea Seidenfaden ser tilbage på et begivenhedsrigt 2022 i stolen som fungerende formand og frem til samarbejdet med Eva Secher Mathiasen.

”Det har været en stor ære at bære psykologien og psykologernes perspektiver ud i samfundet og se, hvordan de bidrager til konkrete forandringer. F.eks. en psykiatriaftale, penge til PPR og kommunale indsatser til børn og unge, samt en ny vagtaftale, der giver specialpsykologer mulighed for at gå vagt i psykiatrien: Der er mange fremskridt at glæde sig over. En stor tak til medlemmerne og Eva for tilliden og opbakningen. Jeg glæder mig til at fortsætte i rollen som næstformand,” siger Dea Seidenfaden.

Fakta

Tv. Dea Seidenfaden og Eva Secher Mathiassen th.

 

Dansk Psykolog Forening repræsenterer 11.800 psykologer og psykologistuderende. Medlemmerne arbejder i det private, liberale og offentlige Danmark som medarbejdere, ledere samt selvstændige med organisationspsykologiske virksomheder og privatpraksisklinikker.

Eva Secher Mathiasen har været formand for foreningen siden 2012. Hun er aut. Psykolog, Master of Business Development og har tidligere arbejdet som psykolog på retspsykiatrisk afdeling på Psykiatrisk Center Sct. Hans. Hun har desuden været engageret i frivilligt arbejde og besat en lang række udvalgs-, råds- og bestyrelsesposter.

Næstformand Dea Seidenfaden er aut. psykolog, specialpsykolog i voksenpsykiatri og har en baggrund både i Røde Kors, Region Hovedstadens Psykiatri, og har senest været områdechef i Københavns Kommune.

For yderligere kommentarer: Dansk Psykolog Forenings pressetelefon: 44 12 97 91.