Folketinget hæver fradraget for fagforeningskontingenter

Publiceret 26.05.2023 Af nyhedsredaktionen

Fra næste år bliver det muligt at trække 1000 kr. mere fra i skat for sit fagforeningskontingent. Ændringen betyder, at det for mange psykologer gennem skatten vil blive billigere at være medlem af Dansk Psykolog Forening.

Et nyt lovforslag, der øger det maksimale fradrag for fagforeningskontingenter fra 6000 kr. om året til 7000 kr. om året, er torsdag d. 25. maj blevet vedtaget i folketinget. Fradraget hæves fra 1. januar 2024 og vil komme hovedparten af Dansk Psykolog Forenings medlemmer til gode.

Konkret vil selvstændige psykologer, færdiguddannede psykologer, der arbejder mere end 20 timer om ugen, samt ph.d.-studerende fremover kunne trække 1000 kr. mere fra i skat om året.

Det er positivt, at det for mange nu gennem skatten bliver billigere at være medlem af DP og andre fagforeninger, for vi har både som individer og samfund brug for stærke faglige fællesskaber. Jeg glæder mig over, at regeringen og aftalepartierne bag loven støtter op om det,” siger formand for Dansk Psykolog Forening, Eva Secher Mathiasen.

Skatteminister Jeppe Bruus (S) har tidligere forklaret til mediet Finans, at forhøjelsen af fradraget knytter sig til et ønske om at styrke den danske model – en betegnelse for den særlige måde, som arbejdsmarkedet er indrettet på i Danmark – herunder at medarbejderes vilkår aftales mellem arbejdsgiverforeninger og fagforeninger.

Den danske model er afhængig af en høj organisationsgrad hos både fagforeningerne og arbejdsgiverne. Her giver vi en hjælpende hånd,” sagde han i marts til Finans.