Bliv en stjerne til at søge job

Hvordan fremhæver du dine praktiske kompetencer og omsætter til ansøgninger? Det kan være svært som nyuddannet at gennemskue, hvilke kompetencer du har og få formidlet, at du har en masse personlige og faglige kompetencer, selvom den solide erfaring ikke er der endnu.

Et godt hjælperedskab er at bruge STAR-modellen til at sætte fokus på dine succeshistorier.

  • Situation: Beskriv en udfordring eller opgave, du har løst. Det kunne være frivillig rådgivning med sårbare unge, hvor du har hjulpet med at håndtere social angst.
  • Task. Hvad skulle opnås og med hvilket formål? Det kunne være at hjælpe den unge med at deltage i flere sociale aktiviteter for at øge livskvaliteten.
  • Action. Hvad gjorde du? Du har måske ved brug af den kognitive metode talt med personen om, hvad han eller hun kunne gøre for at komme mere ud blandt andre.
  • Results. Hvad blev udbyttet? Og hvad lærte du? Måske lærte den unge at udfordre sine negative tanker i forhold til sociale situationer. Og du fik styrket din evne til at bruge psykologiske redskaber i praksis

Udover fokus på succeshistorier, er det vigtigt at udvise ægte interesse for det område, som du søger job indenfor. Brænder du for børneområdet? Neurologien? Eller noget tredje?

Overdriv ikke din erfaring, hvis den er spinkel. Det er helt ok at være ny på jobmarkedet.