Karriereveje som psykolog

Hvilken slags psykolog kan du blive? Kom tæt på overgangen fra livet som psykologistuderende til livet som psykolog. Mød ni unge psykologer, der fortæller om deres første job og giver gode råd til både psykologistuderende og nyuddannede psykologer.

Psykopatologi

Kristoffer Juul Paaske blev uddannet psykolog i 2014 og har siden 2015 arbejdet inden for forskellige områder af retspsykologien – i dag som psykolog i Herstedvester Fængsel. Få et indblik i psykopatologi i denne allerførste episode af ”Karriereveje som psykolog”.

Organisations­psykologi

Cecilie Demkjer Schultz har været psykolog siden 2016 og har lige siden arbejdet i IBM’s danske afdeling. Men hvorfor blev det lige organisationspsykologien, hun satsede på, og hvordan er det at arbejde som psykolog i en global virksomhed?

Sundhedspsykologi

36-årige Beate Vesterskov er autoriseret psykolog og specialist i sundhedspsykologi. Til daglig arbejder hun på Sydvest Sygehus i Esbjerg som psykolog på en hovedpineklinik, som patienter med komplicerede hovedpiner og migræner henvises til.

Gerontopsykologi

30-årige Karoline Myrvang har været uddannet psykolog i seks år og arbejder inden for en lille forgrening af faget, gerontopsykologien, der beskæftiger sig med det aldrende menneskes psykiske liv. Her kan du komme tæt på hendes arbejde i Center for Livskvalitet i Aarhus Kommune.

Psykotraumatologi

Rosa Øllgaard er 35 år, blev færdiguddannet i 2015 og er nu privatpraktiserende klinisk psykolog inden for krisepsykologi – også kaldet psykotraumatologi. Hvorfor gik hun lige præcis den vej, og har hun altid vidst, at hun ville være psykolog?

PPR

Tine Mølgaard har arbejdet som PPR-psykolog i Gribskov Kommune de seneste otte år, hendes første og indtil videre eneste arbejdsplads. Hun elsker PPR-området, da det giver mulighed for at bruge alle facetter af psykologien, som hun siger.

Neuropsykologi

Daniel Kjærgaard arbejder til daglig på Rigshospitalet, hvor han skriver en ph.d. inden for neuropsykologi. Inden forskervejen nåede han at få praktisk erfaring med området, bl.a. som neuropsykolog på Frederiksberg Hospital.

Selvstændig psykolog

Catrine Madsin blev uddannet psykolog i 2009 og har arbejdet inden for flere felter i faget. I dag er hun selvstændig psykolog og specialist i børneneuropsykologi, bl.a. autisme, ADHD, mental retardering, hjerneskader og belastningsreaktioner.

På arbejde i psykiatrien

28-årige Matias Ibenforth blev færdiguddannet i 2020 og har lige siden arbejdet i psykiatrien – først som klinisk psykolog i Region Hovedstadens Psykiatri, siden som specialpsykolog under uddannelse. Som barn drømte han om at blive arkæolog, men så en dag fandt han en grundbog i psykologi på vej til storskrald…