Børns trivsel er nøgleordet for årets vindere af DP’s forskerpriser

Publiceret 23.06.2022 Af nyhedsredaktionen

Dansk Psykolog Forening uddeler forskerpriser for at fremme kvalitets- og forskningsbaseret udvikling inden for det psykologfaglige felt. I år går priserne til to forskere, der på hver sin måde arbejder nytænkende og robust med fokus på forskning i børns trivsel.

I Dansk Psykolog Forening uddeler vi hvert år en junior- og seniorpris, som gives til to psykologer, der udviser et højt fagligt niveau med både originalitet i forskningen samt et højt aktivitetsniveau.

Og prisen går til…

Phd.doc. Ida Egmose Pedersen modtager juniorprisen for sit nytænkende forskningsarbejde målrettet familier og fagpersoner vedr. børns tidlige trivsel og udvikling. Med prisen anerkender DP Ida Egmose Pedersens bidrag til udviklingen af et strategisk vigtigt praksisområde inden for psykologien, særligt i form af ”Forstå din baby”-indsatsen.

Seniorprisen går til professor, ph.d. Mikael Thastum for gennem sin solide forskerkarriere at have udviklet evidensbaserede metoder til bl.a. behandling af angst og skolefravær blandt børn. Med prisen anerkender DP Mikael Thastums bidrag til et strategisk vigtigt praksisområde inden for psykologien særligt i form af de udbredte programmer Cool Kids og Back-to-School.

Med prisen følger 25.000 kr.

Overvær prisoverrækkelsen

Mikkel Thastum og Ida Egmose Pedersen vil modtage deres priser på Dansk Psykolog Forenings årsmøde, der løber af stablen 27. august 2022 på Københavns Universitet. Du har stadig mulighed for at tilmelde dig årsmødet med fokus på fremtidens digitale arbejdsformer for psykologer.

Tilmeld dig årsmødet 27. august 2022

Bedømmelsesudvalget bag forskerpriserne

Medlemmer af Dansk Psykolog Forenings Uddannelses- og Forskningsudvalg motiverer og overrækker priserne.

Bedømmelsesudvalget består af forskerne

  • Mimi Yung Mehlsen, Aarhus Universitet
  • Erik Lykke Mortensen, Københavns Universitet
  • Laila Øksnebjerg, Nationalt Videnscenter for Demens.