Netværk for spirituelt orienterede psykologer

Velkommen til Netværk for spirituelt orienterede psykologers side.

Netværk for spirituelt orienterede psykologer er rettet mod psykologer, der er medlem af Dansk Psykolog Forening og som samtidig har en spirituel rettethed i deres virke. Netværkets formål er at afsøge rummet mellem det psykologfaglige og spirituelle, med henblik på af finde de faglige bindeled, der giver mening. Netværket har som formål at skabe rum for faglig sparring omkring, at stå som psykolog, med en spirituel nerve.

Netværkets virke vil være som følgende:

  • Formidle evidens omkring det spirituelles forankring ind i det psykologfaglige. Det kan fx være gennem fyraftensmøder omkring nærdødsoplevelser eller bønnens betydning for bevaring af håb.
  • Skabe fyraftensmøder, hvor dilemmaer der kan ligge i spændfeltet mellem det psykologfaglige og spirituelle, kan vendes.
  • Undersøge de mange måder psykologer i netværket, integrerer deres spiritualitet, i deres faglige virke. Undersøge hvor vidt, det spirituelle rækker og hvor afgrænsningen ligger.
  • Et fælleskab, hvor psykologer der er spirituelt orienterede, kan tale om det der rører sig i dem. Både i forhold til praksis som psykolog og som et menneske, der både er psykolog og spirituel.
  • Diskutere og samtale omkring, hvordan de evidensbaserede forudsætninger, som det psykologfaglige hviler på, kan forenes med det spirituelle.
  • Etiske overvejelser, i plenum, omkring hvordan det spirituelle har sin betydning ind i det psykologfaglige virke. Fokus på, hvordan dette kan forenes i praksis.
  • At der er en platform ud ad til, hvor det er tydeligt, at psykologer kan have en spirituel forankring.
  • At facilitere kurser og workshops omkring forskellige spirituelle emner, der kan berige synergien mellem det spirituelle og psykologfaglige. Oplægsholdere kan både være interne fra netværket samt eksterne. Der opkræves kursusgebyr.

Netværket vil virke gennem fyraftensmøder. Samt gennem en lukket Facebook-gruppe, kun for medlemmer af netværket. Netværket har egen hjemmeside. Netværket vil skabe konferencer, og have oplægsholdere og workshops, omkring psykologfaglige emner, i samspil med det spirituelle. Det kunne feks være omkring, om man kan skelne mellem psykotiske og spirituelle oplevelser. Hvilket man feks gør i USA.

Der afholdes møder både i Øst/København og Vest/Århus. Målet er at afholde noget hvert kvartal. Man kan blive medlem af netværket, hvis man er medlem af Dansk Psykolog Forening. Det betyder, at studerende, der har studiemedlemsskab også kan optages.

Netværksmedlemsskabet koster årligt 200 kr.

Læs mere på netværkets egen hjemmeside: www.spirituellepsykologer.dk 

Kurser og arrangementer i netværket

  • SPIRIUTELLE OVERTONER I TRAUMEBAHANDLING v/ Erik Elnegaard
    15. marts 2024, kl. 9 – 16

    Sted: Dansk Psykolog Forenings lokaler i Aarhus.
    Pris: 1050 kr. inklusiv moms for medlemmer af netværket. For ikke-medlemmer 1450 kr. inklusiv moms.
    Tilmeldingsfrist: 1. marts 2024

    Overskriften for workshoppen er Spirituelle Overtoner i Traumebehandling.
    Workshoppen introducerer gennem forståelse af traumer, kropsorienterede metoder og meditative indstillinger et psykodynamisk inspireret verdensbillede med en spirituel horisont.

    Selv om et basalt traumeterapeutisk arbejde er gjort, kan mange psykologer og nogle klienter opleve et behov for yderligere integration af den energi og intensitet, som tidligere lå bundet i traumer. Det gælder både kropsligt, følelsesmæssigt, mentalt og eksistentielt.
    I et spirituelt perspektiv kan man sammenholde erfaringen med et traume og den indre kontakt i meditation med hinanden. Det kan blandt andet udløse overraskende indsigter, afspændt dybere forankring, øget centrering, udvidet rummelighed, og kontakt med en mere essentiel identitet.
    Med andre ord er det muligt – i et meditativt rum – at bevæge sig fra et traumes dybe understrøm til dets forfinede overtone.
    Kursusdagen introducerer gennem forståelse af traumer, kropsorienterede metoder og meditative indstillinger et psykodynamisk inspireret verdensbillede med en spirituel horisont.
    Og dagen er ikke mindst en invitation til selv at mærke, efterprøve og erfare:
    * En af de tre hovedtyper af traumatisering kategoriseret ud fra tilhørende spirituelle overtoner
    * Traumets komplementaritet, den begrænsende mørke ’yderside’ og ressourcerige lyse ’inderside’
    * Personlighedens eksistentielle vandmærke og betydningen af et integrativt perspektiv i den terapeutiske proces
    Overordnet handler undervisningen således om – gennem deltagernes aktive involvering med kropsarbejde, psykologiske øvelser og meditative indstillinger – at pege på et helhedsorienteret perspektiv på traumer.
    Dagen byder på korte oplæg om teori og metode, åndedræts- og kropsopmærksomhed, dynamisk bevægelse, stillesiddende indadvendthed og udveksling af erfaringer.

    Om underviseren
    Cand. psych., autoriseret, specialist i psykoterapi og supervision. Privatpraktiserende siden 1986.
    Efteruddannet i kropspsykoterapi og trænet i meditation gennem mange år. Underviser blandt andet i sammenhængen mellem terapi, personlig udvikling og meditation på Vækstcenteret.

    Tilmeld dig kurset i formularen herunder.

    • Tilmelding til Netværk for Spirituelt Orienterede Psykologers kurser

      Vælg kursus:

      Medlemsnummer hos DP:

      Fornavn:

      Efternavn:

      Titel:

      Privat adresse:

      Husnummer:

      Postnummer:

      By:

      Telefon

      E-mail:

      Jeg betaler som *

      NB: Hvis du ikke er medlem af netværket kan du indmelde dig i Mit DP

    Indmeldelse i selskabet/netværket

    Du indmelder dig igennem MitDP unden fanen “Min Profil”. Her er et afsnit, der hedder “Indmeldelse i selskaber og netværk”, hvor du sætter flueben ud for det selskab/netværk, du gerne vil være medlem af.

    Styregruppe i netværket

    Øst/København:

    Forkvinde: Anne Soelberg psykologklinikken@live.dk

    John Eltong Johneltong@gmail.com

    Lena Luna Dakini Psykolog.lenadakini@protonmail.com

    Mette Sofie Stig mette.sofie.knudsen@gmail.com

    Vest/Århus:

    Anne Stilling anne_stilling88@hotmail.com

    Kasserer: Maria Houe maria@mariahoue.dk

    Sven-Erik May kontakt@psykologskanderborg.dk

    Kontakt styregruppen på mail: sop@dp-decentral.dk