Ledige ydernumre: Har du overvejet et ydernummer? Så er der gode muligheder

Publiceret 08.02.2022 Af Anne Randby Toft

Der er gode udsigter, hvis man er psykolog og drømmer om at få et ydernummer – det er nemlig længe siden, at det har været så mange tilgængelige ydernumre. I næste søgerunde, som starter 28. februar, er der en del ledige ydernumre til besættelse 1. juli 2022. De endelige antal opgøres lige før søgerunden starter.

At der lige nu er flere ledige ydernumre end normalt skyldes især, at der er et massivt generationsskifte i gang i psykologordningen med mange ældre psykologer, der går på pension, og nye der kommer til. Det seneste halvandet år har 225 afleveret deres ydernummer. Samtidig er der i det seneste år kommet 40 nye ydernumre til i henholdsvis Region Midt og Region Hovedstaden.

Ifølge Lis Ethelberg, forhandlingschef i Dansk Psykolog Forening, er psykologordningen i øjeblikket i hastig forandring.

”Det har traditionelt været svært at få et ydernummer, og mange psykologer har oplevet, at det har været svært at komme til i ordningen. Der sker mange forskydninger i øjeblikket på grund af generationsskifte i ordningen, så der er i øjeblikket faktisk langt bedre mulighed end tidligere, hvis man drømmer om at få et ydernummer”, siger Lis Ethelberg.

Gode chancer især i Region Sjælland og Region Syddanmark

Særligt gode chancer for ydernummer er der i Region Sjælland og Region Syddanmark. Region Sjælland her i gennem længere tid haft svært ved at helt generelt tiltrække sundhedspersonale, og den tendens er også smittet af på psykologernes ydernummerordning.

”Det er noget, vi er meget opmærksomme på, for psykologordningen skal fungere i hele landet. Derfor har vi også været i kontakt med Region Sjælland for at se på løsningsmuligheder, og foreningen kommer også til at sætte aktiviteter i gang, der netop skal fremme, at psykologerne ser Region Sjælland som et sted, man gerne vil have en ydernummerklinik og ser muligheder for et godt arbejdsliv”, siger Lis Ethelberg.

Du kan søge fra 28. februar

Ledige ydernumre opslås d. 28. februar på hjemmesiden, i nyhedsbrev og reminder i DPs gruppe på Facebook. Du kan søge de ledige ydernumre i perioden 28. februar til 18. marts hvor der er ansøgningsfrist.

Hvem kan søge:

  • Du skal være autoriseret psykolog
  • Du skal stå til rådighed i mindst 22 timer, og dermed maksimalt må have 15 timers ansættelse ved siden af
  • Du skal besidde de nødvendige psykologfaglige kompetencer, herunder erfaring med de af overenskomsten omfattede persongrupper og med privat praksis

Baggrunden for tildeling af ydernummer er fastsat i Overenskomst om Psykologhjælp § 8.

Se hvordan du søger ydernummer