Netværk for spirituelt orienterede psykologer

Velkommen til Netværk for spirituelt orienterede psykologers side.

Netværk for spirituelt orienterede psykologer er rettet mod psykologer, der er medlem af Dansk Psykolog Forening og som samtidig har en spirituel rettethed i deres virke. Netværkets formål er at afsøge rummet mellem det psykologfaglige og spirituelle, med henblik på af finde de faglige bindeled, der giver mening. Netværket har som formål at skabe rum for faglig sparring omkring, at stå som psykolog, med en spirituel nerve.

Netværkets virke vil være som følgende:

 • Formidle evidens omkring det spirituelles forankring ind i det psykologfaglige. Det kan fx være gennem fyraftensmøder omkring nærdødsoplevelser eller bønnens betydning for bevaring af håb.
 • Skabe fyraftensmøder, hvor dilemmaer der kan ligge i spændfeltet mellem det psykologfaglige og spirituelle, kan vendes.
 • Undersøge de mange måder psykologer i netværket, integrerer deres spiritualitet, i deres faglige virke. Undersøge hvor vidt, det spirituelle rækker og hvor afgrænsningen ligger.
 • Et fælleskab, hvor psykologer der er spirituelt orienterede, kan tale om det der rører sig i dem. Både i forhold til praksis som psykolog og som et menneske, der både er psykolog og spirituel.
 • Diskutere og samtale omkring, hvordan de evidensbaserede forudsætninger, som det psykologfaglige hviler på, kan forenes med det spirituelle.
 • Etiske overvejelser, i plenum, omkring hvordan det spirituelle har sin betydning ind i det psykologfaglige virke. Fokus på, hvordan dette kan forenes i praksis.
 • At der er en platform ud ad til, hvor det er tydeligt, at psykologer kan have en spirituel forankring.
 • At facilitere kurser og workshops omkring forskellige spirituelle emner, der kan berige synergien mellem det spirituelle og psykologfaglige. Oplægsholdere kan både være interne fra netværket samt eksterne. Der opkræves kursusgebyr.

Netværket vil virke gennem fyraftensmøder. Samt gennem en lukket Facebook-gruppe, kun for medlemmer af netværket. Netværket har egen hjemmeside. Netværket vil skabe konferencer, og have oplægsholdere og workshops, omkring psykologfaglige emner, i samspil med det spirituelle. Det kunne feks være omkring, om man kan skelne mellem psykotiske og spirituelle oplevelser. Hvilket man feks gør i USA.

Der afholdes møder både i Øst/København og Vest/Århus. Målet er at afholde noget hvert kvartal. Man kan blive medlem af netværket, hvis man er medlem af Dansk Psykolog Forening. Det betyder, at studerende, der har studiemedlemsskab også kan optages.

Netværksmedlemsskabet koster årligt 200 kr.

Læs mere på netværkets egen hjemmeside: www.spirituellepsykologer.dk 

Kurser og arrangementer i netværket

  • Tilmelding til Netværk for Spirituelt Orienterede Psykologers kurser

   Vælg kursus:

   Medlemsnummer hos DP:

   Fornavn:

   Efternavn:

   Titel:

   Privat adresse:

   Husnummer:

   Postnummer:

   By:

   Telefon

   E-mail:

   Jeg betaler som *

   NB: Hvis du ikke er medlem af netværket kan du indmelde dig i Mit DP

  Indmeldelse i et selskab/netværk

  Du indmelder dig igennem Mit DP unden fanen “Min Profil”. Her er et afsnit, der hedder “Indmeldelse i selskaber og netværk”, hvor du sætter flueben ud for det selskab/netværk, du gerne vil være medlem af.

  Styregruppe i netværket

  Øst/København:

  Forkvinde: Anne Soelberg psykologklinikken@live.dk

  Lea Mariam Parvez lea.parvez@gmail.com

  Christina Giodani Langeland Christina.langeland@gmail.com

  Vest/Århus:

  Anne Stilling anne_stilling88@hotmail.com

  Kasserer: Maria Houe maria@mariahoue.dk

  Dennis Spang Vestergaard dennis.spamg.vestergaard@proton.me

  Maja Åvist majaavist@gmail.com

  Kontakt styregruppen på mail: sop@dp-decentral.dk