Kreds Vestsjælland

Velkommen til Kreds Vestjyllands side. Her på siden kan du se styrelsen, referater fra møder og aktuelle arrangementer og kurser arrangeret af kredsen.

Styrelsesmedlemmer i kredsen

Formand
Bodil Bergo Friis
Tlf. 40 80 20 90
Mail: psykolog@bodilbergofriis.dk

Næstformand
Rikke Rahtkens
Tlf. 25 14 07 15
Mail: rikkesusan@yahoo.com

Kasserer
Jytte Holm Hansen
Tlf.: 28 90 96 71
Mail: jytteholmh@gmail.com

Line Andersen
Tlf.: 41 33 47 91
Mail: land@zbc.dk

Arrangementer i Kreds Vestsjælland

 • Tid:               Torsdag 22. september 2022, kl. 9 – 16

  Sted:             Comwell,  Abildvej 100, 4180 Sorø.

  Pris:              1400 kr

  Underviser:   Allan E. Larsen, aut. psykolog, specialist og supervisor i psykoterapi

  Kursets indhold

  På dette kursus får du en introduktion til hvordan man vurderer klienters ”psykodiagnose”; enten varierende grader af modstand, eller varierende grader af ”fragilitet”, som indebærer, at klienten har for lav tolerance for angst og benytter regressive eller primitive forsvarsmekanismer.

  Klientens psykodiagnose afgør hvilken behandlingsstrategi det er hensigtsmæssigt at benytte for at kunne arbejde i et optimalt tempo og samtidig sikre sig, at klienten ikke udsættes for større udfordringer end hans ”ego-adaptive kapacitet” kan rumme, så han ikke overvældes af angst.

  Angst er i ISTDP metapsykologi forskellig fra psykiatrisk nosologi. Eksempelvis vil tvangstanker eller bekymringer i ISTDP ikke i sig selv betragtes som angst men som forsvarsmekanismer, f.eks. ruminering/grubleri.

  Du vil få redskaber til at differentiere mellem klienter med angst og depression som har tilstrækkelig tolerance for angst og konfliktfyldte følelser, versus de som får for høj angst eller benytter selvdestruktivt forsvar, samt lære nogle interventioner som kan benyttes til at regulere for høj angst og selvdestruktive impulser, så du kan hjælpe din klient til at fungere bedre.

  Undervejs vil forskellige kliniske fænomener, angst, forsvarsmekanismer og interventioner blive illustreret med videofilmede vignetter fra terapitimer underviseren har haft med klienter som har samtykket til at deres materiale benyttes til undervisning. Der vil desuden være lejlighed til at prøve de enkelte interventioner gennem en række strukturerede rollespil.

  Allan E. Larsen

  Bindende tilmelding senest 18/8-2022 til:  jytte@psykologiskklinik-laegecentret.dk

  Kursusbeløbet indbetales på Psykologforeningens konto: 0400 4012612295, når du har fået bekræftelse om plads på kurset fra os. Vi har ikke EAN nr. Deltagerne er primært psykologer med arbejdsplads i ”Kreds Vestsjælland”, og ellers udfra ”først-til-mølle”-princippet, så oplys dit arbejdssted, tak.