Frivilligt arbejde kan være mange forskellige ting; lektiehjælper, besøgsven, rådgiver på en telefonlinje, sygepasser eller noget helt andet. Samtidig kan det være en slags gråzone, fordi du kan komme til at påtage dig arbejde, du egentlig burde få løn for.
Mange studerende har stor glæde af og får megen nyttig erfaring af at arbejde frivilligt, og der er mange organisationer, der tilbyder frivilligt arbejde under gode vilkår.
Det er fx i almennyttige organisationer, der yder en social indsats som fx Børns Vilkår, Kræftens Bekæmpelse, Røde Kors, Red Barnet.
Det er altid en god ide at overveje, om arbejdet er noget, der egentlig burde betales løn for. Vær opmærksom på, at du som psykologistuderende er på vej ind i et professionsområde, der har nogle værdier og kvaliteter.
Hvis frivilligt arbejde er noget for dig, har du mulighed for at gøre en forskel gennem Dansk Psykolog Forenings samarbejde med Social Sundhed. Bliv brobygger og støt sårbare borgere i at navigere i sundhedssystemet. Som brobygger hjælper du ikke kun mennesker i sårbare positioner, du får samtidig uvurderlig erfaring med at navigere i komplekse, virkelighedsnære situationer.