Inspiration til det gode studiejob

Som psykologistuderende får du sikkert at vide, at et studiejob skal være relevant og er med til at bane vejen for dig, når du træder ud på arbejdsmarkedet. Her får du en liste med inspiration og eksempler på relevante studiejobs.

Det kan godt virke svært at finde et relevant studiejob, men faktisk er der en lang række af studiejobs, du kan få rigtig meget ud af, selvom det ved første øjekast ikke ser sådan ud.

I stort set alle typer af arbejde, der inkluderer pleje, pasning eller velfærd, kan du få erfaringer, der vil være gavnlige i din senere karriere som psykolog.

I et studiejob kan du selv afprøve teorien i praksis og opleve, hvordan kulturen kan være på en arbejdsplads som beskæftiger sig med psykologfaget. Det er samtidig en mulighed for at give fremtidige arbejdsgivere et indblik i, hvad du kan bidrage med i deres virksomhed eller organisation.

Inspiration til den studierelevante arbejdsplads

 • PPR i en kommune
 • Kriminalforsorgen
 • Privatpraktiserende psykologer
 • Arbejdstilsynet
 • Universiteterne
 • Forvaltninger eller magistrater i kommuner
 • Større private virksomheder
 • Privat anden aktør (virksomhed der har overtaget kommunes indsat for at hjælpe borgere i arbejde)

Eksempler på relevante studiejobs

I en bred vifte af jobs vil der dog være rigtig meget læring at trække ud af et arbejde, selvom det ikke umiddelbart virker studierelevant. I stort set alle typer af arbejde der inkluderer pleje, pasning eller velfærd, vil du som psykologistuderende kunne få erfaringer, som vil være gavnlige i din karriere som psykolog.

 • Pædagogmedhjælper i vuggestue/børnehave

Hvis du som psykologstuderende drømmer om at arbejde i PPR ved en kommune, vil et job som pædagogmedhjælper i en vuggestue eller børnehave ofte give en masse relevant erfaring. Arbejdet giver en god fornemmelse af, hvad arbejdet med børns trivsel og udvikling indebærer. Samtidig giver det en god indsigt i relationsarbejde og pædagogik. 

 • Pædagogmedhjælper i specialskole:
  Arbejdet på en specialskole vil give dig erfaringer med at støtte børn og unge med psykiatriske diagnoser og udviklingsforstyrrelser. Drømmer du om at arbejde som psykolog i børne- og ungepsykiatrien vil der være en masse relevante erfaringer at gøre sig i arbejdet med børn og unge på en specialskole. 
 • Plejemedhjælper på et plejehjem
  På et plejehjem vil du måske være i kontakt med ældre, der har en begyndende eller diagnosticeret demens. At få praktisk erfaring med den udfordring det er at kommunikere med én, der har demens, vil have stor værdi i dit virke som psykolog. Derudover giver det også en god erfaring i at opdage tegn på demens, hvilket vil være relevant, hvis du som færdiguddannet psykolog skal arbejde i voksenpsykiatrien.