Vil du være selvstændig?

Drømmer du om at starte som selvstændig, eller har du allerede startet virksomhed for nylig? Her får du overblik over, hvad du skal have styr på som selvstændig. Du kan deltage i arrangementer, hente en startpakke, der klæder dig på til at komme godt i gang og afveje fordele og ulemper ved livet som selvstændig.

Startpakke til dig, der begynder som selvstændig

Du kan hente en startpakke, der giver dig overblik over alt det, du skal have styr på, når du starter.

Download startpakke (pdf)

Vigtige trin og overvejelser til egen praksis

Her er en tjekliste til vigtige trin og overvejelser, du skal igennem og de spørgsmål, du skal besvare, hvis du vil starte for dig selv.

Se tjeklisten

Fra lønmodtager til selvstændig

Få svar på, hvad det indebærer det at gå fra at være lønmodtager til selvstændig, hvor du driver en virksomhed for egen regning.

Fra lønmodtager til selvstændig

Samarbejde med netværksvirksomheder

Mange nye selvstændige psykologer vælger at indgå samarbejde med netværksvirksomheder, da det kan være en genvej til at få skabt hurtig omsætning i virksomheden. Vær opmærksom på, hvordan du sikrer dig dine klienter.

Se hvad du bør overveje

Medlemsarrangement: Start op som selvstændig psykolog

Vi har skræddersyet et heldagsarrangement, der klæder dig på som selvstændig psykolog til at være en stærk spillere på et liberalt marked under hastig forandring. Dagen er tætpakket med oplæg af repræsentanter fra foreningen, vores samarbejdspartnere og erfarne selvstændige psykologer. Efter arrangementet er du bedre rustet til at starte som selvstændig psykolog.

Kurser og arrangementer

Udarbejd en forretningsplan

Forretningsplanen beskriver den virksomhed, du vil etablere og rummer en plan for, hvordan du vil drive og udvikle den. Planen hjælper dig med at gøre arbejdet med at starte virksomhed mere overskuelig, og det bliver gennemskueligt for dine samarbejdspartnere og interessenter at få indblik i dit arbejde.

Du får struktur på dine visioner, du signalerer seriøsitet og du kan få et grundlag for at skabe bedre forretningsmæssige beslutninger. En forretningsplan indeholder bl.a. informationer om budget, finansiering, organisering, salg og markedsføring.

På den offentlige portal Virksomhedsguiden finder du skabeloner til forretningsplanen.
Download skabeloner