Samarbejde med netværksvirksomheder

Publiceret 27.12.2021 Af konsulent Mikkel Hesselbæk Andreasen

Mange nye selvstændige psykologer vælger at indgå samarbejde med netværksvirksomheder, da det kan være en genvej til at få skabt hurtig omsætning i virksomheden. Vær opmærksom på, hvordan du sikrer dig dine klienter.

De støder dog ofte ind i, at de ønsker, der lå til grund for at blive selvstændige – nemlig faglighed og selvbestemmelse – ikke kan indfris gennem samarbejdet med netværksvirksomheden på grund af den stramme styring.

En stigende andel af nystartede selvstændige psykologer gør sig desuden økonomisk afhængige af samarbejdet med netværksvirksomhederne. Det er risikabelt som selvstændig erhvervsdrivende, da netværksvirksomhederne kan stoppe med at henvise klienter fra den ene dag til den anden, hvormed virksomhedens indtjeningsgrundlag forsvinder.

Du skal derfor tænke dig godt om, hvis du overvejer at indgå samarbejde med en netværksvirksomhed som nystartet selvstændig psykolog. Det kan være et udmærket supplement til indtjeningen i startfasen. Men du bør også sørge for at klienterne kommer andre steder fra, da det på den lange bane er mere bæredygtigt for dig – både i forhold til faglighed og vilkår.

Læs mere om samarbejde med netværksvirksomheder