Artikler og øvelser til at tale om krig og bekymringer

Hvordan taler vi med andre om krig? Hvordan kan vi hjælpe? Hvordan håndterer børn krigstraumer? Hvordan bliver traumer og PTSD behandlet? Find artikler og vejledninger om at tale om krig og kriser.

Krigstraumer hos børn

Børn, der oplever krig, reagerer på forskellige måder. Nogle børn udvikler, det man kalder for krigstraumer. Og de kan på mange måde ligne de traumer, som voksne også udvikler. Voksne omkring barnet skal være særligt opmærksomme på, at hjælp til barnet ofte går gennem forældrenes evne og mulighed til at berolige deres eget nervesystem.

Læs artiklen på AOP

At være vært for en flygtningefamilie

Psykolog Mette Bentzen giver en række hands-on anbefalinger til at være vært for en flygtningefamilie fra Ukraine. Hendes erfaringer om ankomsten, børnene, den første dags tid eller to, de næste dage og det lange træk kan du få gode og praktiske råd til i denne artikel.

Sådan taler du med dit barn om bekymringer for krig

Den russiske invasion og krigen i Ukraine fylder meget i mediebilledet og i den offentlige samtale. Som forælder kan det være en god ide at tale med sine børn, hvis man oplever at nyhederne om sagen skaber bekymring hos dem.

Læs artiklen

 

Kan man behandle traumer og PTSD?

PTSD og psykiske traumer kan behandles med forskellige former for psykoterapi. Der kan være en række fælles træk ved terapiformerne, men de har også hver især deres egne fokusområder.

Læs artiklen på AOP

 

Traume: Vi kan lære at leve med lidelse

Efter en traumatisk hændelse som fx krig, vold eller voldtægt, vil de fleste opleve at få traumereaktioner, fordi kroppen og sindet har været udsat for noget unormalt voldsomt. Mange oplever, at de forandrer sig, og at følelserne tager styringen. Derfor er det vigtigt at øve sig i og få hjælp til at genoprette en hverdag, som giver mening.

Læs artiklen på AOP