ICD-11

På denne side kan du finde information om ICD-11, en oversigt over DP’s medlemstilbud i form af kurser og fyraftensmøder om ICD-11 samt udvalgt inspirationsmateriale.

Sundhedsdatastyrelsen

ICD-11 er den nyeste version af WHO’s internationale klassifikation af sygdomme og andre helbredsrelaterede tilstande.

På Sundhedsdatastyrelsens hjemmeside finder du information om ICD-11 herunder implementeringen af ICD-11 i Danmark. Du kan også tilmelde dig Sundhedsdatastyrelsens nyhedsbrev om ICD-11.

Fyraftensmøder: ICD-11 i perspektiv

DP-kurser afholder løbende gratis fyraftensmøder om ICD-11. Læs mere og tilmeld dig herunder:

Virtuelle kurser: Diagnoser i ICD-11

DP-kurser afholder en række virtuelle kurser indenfor udvalgte diagnoser i ICD-11. Hold øje med kursuskalenderen på dp.dk, hvor kurserne slås op løbende.

Kilder til inspiration

Podcasts

“Nyt år, nye diagnoser”

I podcastepisoden ”Nyt år, nye diagnoser” af Brinkmanns brinks på P1 stiller Svend Brinkmann skarpt på diagnosesamfundet og drøfter med sine gæster, hvad vi skal med de nye diagnoser, som er kommet til? Hvem hjælper det egentlig? Gør det ikke bare flere syge?

Sendt 12. januar 2022.

Vært: Svend Brinkmann.

Gæster: Lotte Hvas, speciallæge i almen medicin, tidligere medlem af Etisk Råd og Jesper Vaczy Kragh, seniorforsker ved Center for Humanistisk Sundhedsforskning, KU og phd. i medicinhistorie.

Lyt til podcasten

 “Fordomme og fakta: Diagnosticering”

I denne podcastepisode “Fordomme og fakta: Diagnosticering” i serien Lad os tale om psykisk sygdom undersøges fordomme og fakta om diagnosticering i Psykiatrien. Podcastserien er lanceret gennem samarbejde mellem PsykInfo i Region Syddanmark og Region Sjælland.

Udgivet 5. august 2021.

I episoden medvirker Bo Bach, seniorforsker og klinisk psykolog i Psykiatrien Region Sjælland, Jeff, EN AF OS-ambassadør og Christel Svanhede, sundhedsfaglig rådgiver i Psykiatrien Region Sjælland.

Lyt til podcasten

Artikler

Fagmagasinet P

Læs eller genlæs artikler om ICD-11 bragt i P - Psykologernes fagmagasin:

Det nye diagnosesystem - hvad nu? (11. september 2021)
Diagnoseoprører ulmer (21. juni 2018)
Gå til P - Psykologernes Fagmagasin