Psykologifestival 2023

DP hylder psykologifaget gennem et tiltag under navnet Psykologifestival 2023, der foregår 9., 10. og 11. oktober 2023. Festivalen handler om at udbrede psykologien og psykologers viden endnu mere til gavn for samfundet ved, at en række psykologer tilbyder et gratis oplæg om et selvvalgt emne i lokalområdet.

Er du borger? Book et gratis oplæg til psykologifestival 2023

Psykologien har så meget at byde på i samfundet, og nu kommer den tættere på dig til Psykologifestival 2023, der foregår 9., 10. og 11. oktober i hele landet. Her kan du bestille en psykolog til at holde et gratis oplæg om et psykologisk emne.

Læs om Psykologifestivalen

Er du tilmeldt psykologifestivalen? Download inspirationspakke til at markedsføre dit oplæg

Brug inspirationspakken til at række ud i dit netværk og lokalområde for at tilbyde netop dit oplæg. Pakken indeholder både inspiration til en mail, et stort kontaktark, grafik og billede til sociale medier og en flyer, du kan printe.

Gå til inspirationspakken

Bred faglig viden i alle festivaldagene

Psykologifestival 2023 handler om at udbrede psykologien og psykologers viden til gavn for samfundet. Festivalen bygger på, at psykologer inden for eget faglige og selvvalgte område og rækker ud og tilbyder at holde et gratis oplæg 9., 10 eller 11. oktober 2023 for mennesker i deres netværk eller nærområde. Et oplæg varer ca. 15-30 min. inkl. spørgsmål fra deltagerne, men kan godt vare længere tid. (Tilmeldingsfristen var 22. juni 2023)

Oplæg om et af dine specialer

Et oplæg skal forstås i bred forstand. Det kan være et klassisk foredrag, eller det kan være mindful walking, øvelser, små workshops og lignende.

Det kan fx handle om:

 • Arbejdsliv
 • Stress
 • Romantik og kærlighed
 • Sorg
 • Børneopdragelse
 • Mental sundhed
 • Sportspsykologi og præstation
 • Konflikthåndtering i børnehave og skole

Dit udbytte

For dig som psykolog er der flere fordele ved at deltage i Psykologifestival 2023 med et oplæg. Det kan bidrage til, at du bliver mere synlig i dit lokalområde og styrker dit netværk. Herudover bidrager du til at udbrede psykologfagligheden i samfundet og styrke psykologers rolle i samfundet.

Når du deltager i Psykologifestival 2023, er du med til at understøtte, at psykologstanden har meget at byde på og ikke er bleg for at påtage sig et ansvar for at skubbe samfundet i en bedre retning.

Du bliver tilbudt et kursus i præsentationsteknik af DP.

Du kan få sparring og rådgivning løbende af DP’s sekretariat. Kontakt konsulent Thomas S. Sarup

Sådan foregår Psykologifestival 2023

 • Festivalen foregår i hele landet 9., 10. og 11. oktober 2023, og du bør være til rådighed på udvalgte tidspunkter disse dage. Festivalen er i praksis en række selvstændige og individuelle oplæg rundt om i landet. DP vil på festivaldagene fortælle om festivalen på DP’s kanaler.

 • Med inspiration og hjælp fra kampagnematerialet, som du modtager fra DP, skal du selv række ud i dit netværk og nærområde for at gøre opmærksom på muligheden for at bestille dig til at holde et gratis oplæg. Det kan være via e-mails, brug af dine egne sociale medier, din hjemmeside eller noget helt fjerde.

  Herefter skal bestilleren og du aftale nærmere om tid og sted og måske også forventningsafstemme om emnet for oplægget.

  Når aftalerne om oplæg er på plads, skal du orientere DP om arrangementet. Du vil senere modtage en mail med et link til en nem måde at melde tilbage til os på. På den måde har vi mulighed for i nogle få tilfælde at deltage i arrangementet og lave en lille reportage til DP’s kanaler, som du også kan dele på dine egne kanaler. DP vil desuden på festivaldagene fortælle om festivalen på DP’s kanaler.

  Det er op til dig selv, om du vil tilbyde et eller flere oplæg.

 • Tilmeldingsfristen er overstået. Sidste frist var 22. juni 2023

  Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte konsulent Thomas S. Sarup fra DP’s sekretariat, tss@dp.dk eller tlf. 22176321.

 • Modtagerne af et oplæg kan være alle interesserede. Fx en forening, virksomhed, NGO, sportsklub, ungdomsklub, kommune, institution, SFO eller privatpersoner. De skal dog leve op til følgende betingelser:

  • De skal samle et passende antal deltagere (efter nærmere aftale med psykologen)
  • De skal stille passende rammer til rådighed for både dig og deltagerne (en stor stue kan være nok). Det kan være en god ide at koble foredragets tematik med lokationen, hvis det er muligt.
  • De skal afvikle oplægget enten 9., 10. eller 11. oktober 2023
  • Oplægget er gratis, men modtager skal kunne dække dine eventuelle transportomkostninger.
 • Når du har tilmeldt dig via formularen, modtager du senere en kampagnepakke fra DP, som skal understøtte, at du rækker ud i dit netværk og lokalområde og tilbyder et gratis oplæg. Pakken består af:

  • Udkast/inspiration til mail fra dig til potentielle foredragsmodtagere – inkl. en flyer, du kan printe. Teksten og flyeren kan også bruges som inspiration til at kommunikere via andre kanaler, som du måtte vælge til at fortælle om initiativet, fx dine egne sociale medier og/eller egen hjemmeside.
  • Et link til kampagnesite på dp.dk, som fortæller mere om konceptet og som løbende præsenterer en oversigt over mulige oplæg.
  • Oversigter med kontaktinfo på landets hovedbiblioteker, kommuner, efterskoler, skoler mm.
  • Tilbud om et kursus i præsentationsteknik.

  Du kan også få løbende sparring og rådgivning om kampagnen ved at kontakte konsulent Thomas S. Sarup i DP’s sekretariat, tss@dp.dk.