Psykologifestival 2023

DP vil udbrede og hylde psykologifaget gennem et tiltag under navnet Psykologifestival 2023, der foregår 9., 10. og 11. oktober 2023. Festivalen handler om at udbrede psykologien og psykologers viden endnu mere til gavn for samfundet ved, at du som psykolog tilbyder et gratis oplæg om et selvvalgt emne i lokalområdet eller i dit netværk.

Tilbyd din viden i festivaldagene

Psykologifestival 2023 handler om at udbrede psykologien og psykologers viden til gavn for samfundet. Festivalen bygger på, at psykologer inden for eget faglige og selvvalgte område tilbyder at holde et oplæg 9., 10 eller 11. oktober 2023 for mennesker i deres netværk eller nærområde. I DP håber vi, at så mange som muligt vil være med i denne festival, som bliver sjov, nyskabende og en hyldest til psykologien.

Oplægget skal være gratis, og det vil typisk foregå hos dem, der har bestilt oplægget. Et oplæg varer ca. 15-30 min. inkl. spørgsmål fra deltagerne, men kan godt vare længere tid.

Interesseret?

Er du interesseret i at deltage i Psykologifestival 2023, kan du tilmelde dig nu. DP hjælper dig med at komme godt i gang med en kampagnepakke, så du kan gøre opmærksom på muligheden for at bestille dig til at holde et oplæg i dit netværk og nærområde.

Hold et oplæg om et af dine specialer

Et oplæg skal forstås i bred forstand. Det kan være et klassisk foredrag, eller det kan være mindful walking, øvelser, små workshops og lignende.

Det kan fx handle om:

 • Arbejdsliv
 • Stress
 • Romantik og kærlighed
 • Sorg
 • Børneopdragelse
 • Mental sundhed
 • Sportspsykologi og præstation
 • Konflikthåndtering i børnehave og skole

Dit udbytte

For dig som psykolog vil der være flere fordele ved at deltage i Psykologifestival 2023 med et oplæg. Det kan bidrage til, at du bliver mere synlig i dit lokalområde og styrker dit netværk. Herudover bidrager du til at udbrede psykologfagligheden i samfundet og styrke psykologers rolle i samfundet.

Når du deltager i Psykologifestival 2023, er du med til at understøtte, at psykologstanden har meget at byde på og ikke er bleg for at påtage sig et ansvar for at skubbe samfundet i en bedre retning.

Du bliver tilbudt et kursus i præsentationsteknik af DP.

Du kan få sparring og rådgivning løbende af DP’s sekretariat. Kontakt konsulent Thomas S. Sarup

Sådan foregår Psykologifestival 2023

 • Festivalen foregår i hele landet 9., 10. og 11. oktober 2023, og du bør være til rådighed på udvalgte tidspunkter disse dage. Festivalen er i praksis en række selvstændige og individuelle oplæg rundt om i landet. DP vil på festivaldagene fortælle om festivalen på DP’s kanaler.

 • Med inspiration og hjælp fra kampagnematerialet, som du modtager fra DP, skal du række ud i dit netværk og nærområde for at gøre opmærksom på muligheden for at bestille dig til at holde et gratis oplæg. Det kan være via e-mails, brug af dine egne sociale medier, din hjemmeside eller noget helt fjerde.

  Herefter skal bestilleren og du aftale nærmere om tid og sted og måske også forventningsafstemme om emnet for oplægget.

  Når aftalerne om oplæg er på plads, skal du orientere DP om arrangementet. Du vil senere modtage en mail med et link til en nem måde at melde tilbage til os på. På den måde har vi mulighed for i nogle få tilfælde at deltage i arrangementet og lave en lille reportage til DP’s kanaler, som du også kan dele på dine egne kanaler. DP vil desuden på festivaldagene fortælle om festivalen på DP’s kanaler.

  Det er op til dig selv, om du vil tilbyde et eller flere oplæg.

 • Du tilmelder dig Psykologifestival 2023 her på siden via formularen senest 14. juni.

  Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte konsulent Thomas S. Sarup fra DP’s sekretariat, tss@dp.dk eller tlf. 22176321.

 • Modtagerne af et oplæg kan være alle interesserede. Fx en forening, virksomhed, NGO, sportsklub, ungdomsklub, kommune, institution, SFO eller privatpersoner. De skal dog leve op til følgende betingelser:

  • De skal samle et passende antal deltagere (efter nærmere aftale med psykologen)
  • De skal stille passende rammer til rådighed for både dig og deltagerne (en stor stue kan være nok). Det kan være en god ide at koble foredragets tematik med lokationen, hvis det er muligt.
  • De skal afvikle oplægget enten 9., 10. eller 11. oktober 2023
  • Oplægget er gratis, men modtager skal kunne dække dine eventuelle transportomkostninger.
 • Når du har tilmeldt dig via formularen, modtager du senere en kampagnepakke fra DP, som består af:

  • Udkast til mail fra dig til potentielle foredragsmodtagere – inkl. en flyer, du kan printe. Teksten og flyeren kan også bruges som inspiration til at kommunikere via andre kanaler, som du måtte vælge til at fortælle om initiativet, fx dine egne sociale medier og/eller egen hjemmeside.
  • Et link til kampagnesite på dp.dk, som fortæller mere om konceptet og som løbende præsenterer en oversigt over mulige oplæg.
  • Oversigter med kontaktinfo på landets hovedbiblioteker, kommuner, efterskoler, skoler mm.
  • Tilbud om et kursus i præsentationsteknik.

  Du kan også få løbende sparring og rådgivning om kampagnen ved at kontakte konsulent Thomas S. Sarup i DP’s sekretariat, tss@dp.dk.

Tilmeld dig Psykologifestival 2023 senest 14. juni

For at blive en del af Psykologifestival 2023 skal du udfylde felterne i formularen senest 14. juni. Vi kontakter dig efter fristens udløb og hjælper dig i gang.

 

  Er du medlem af DP?

  Din titel

  Dit telefonnummer