Få en god start på semestret

Som psykologistuderende skal man både forsøge at forstå Freuds psykoanalyse og blive udfordret i statistik, mens man skal passe forelæsninger, læsegrupper og sociale aktiviteter. Her er fem råd til at styre sikkert gennem semesteret.

1 Få overblik over pensum

Det kan være fristende at udskyde arbejdet med at finde pensumlitteraturen. Men det kan være en god ide at få overblik over den litteratur, du skal bruge hele semestret og skaffe det hjem allerede tidligt på semestret. På den måde skal du ikke bruge tid på det senere og du bliver klar over, hvor mange penge du skal bruge, og hvor du eventuelt kan låne bøgerne.

2 Beslut dig for dine fridage

Kom godt fra start ved at få overblik over hele semestret allerede fra start. Hvornår er der vigtige deadlines for opgaver, hvilke dage kan du arbejde, og hvornår vil du gerne holde fri? Du kan formentlig ikke arbejde lige stabilt i alle uger, og hvis du også vil have tid til en ferie i løbet af semestret, er det godt at planlægge allerede fra starten. Du bliver hurtigt klar over, om det kan lade sig gøre, og gør dig erfaringer til senere.

3 Bliv en del af en læsegruppe

Har du en læsegruppe? Det kan være en god idé at få etableret det på holdet. Fordelen er, at I hurtigt kan begynde at sparre med hinanden og fordele tekster, teorier og ansvarsområder i løbet af semestret og måske også låne litteratur af hinanden. Så er I også forberedte, når I skal aflevere større opgaver, og når eksamenstiden nærmer sig.

4 Brug dit netværk på studiet


Kender du nogle studerende på årgangene over dig? De har været igennem det samme forløb som dig og kan ofte pege på udvalgte teoretikere, øvelser eller temaer, som er gode at kende til. Du kan også bruge dit hold eller frivillige i DP Studerende som sparringspartner.

5 Vær realistisk om, hvor meget du kan nå

Vil du gerne søge et nyt studiejob eller måske arbejde som frivillig? Måske er det netop i dette semester, at du kan skabe tid til det eller indser, at det ikke er nu. Mange studiejob bidrager til et godt studieliv som psykologistuderende, fordi du i høj grad kan omsætte dine jobrelationer til at reflektere over den teori, du gennemgår, men du skal også se på, hvor meget du skal igennem.

Se også: Unge studerende vil være perfekte