Underviser
Benedicte Schilling, cand.psych., specialist og supervisor i klinisk børnepsykologi.
Formål
Det overordnede formål med kurset er at klæde dig på - til med faglig sikkerhed at kunne supervisere andre faggrupper efter evidensbaserede, psykologfaglige, videnskabeligt baserede metoder.
Læringsmål
Du vil på kurset tilegne dig specifik, teoretisk kompetence, viden om og et metodisk overblik over anvendelsen af supervision i en psykologfaglig, videnskabelig ramme, som muliggør refleksion over de mange udfordringer, der hyppigt forekommer, når psykologer superviserer andre faggrupper.
Vi vil på kurset arbejde med videnskabelig, teoretisk og praktisk orienteret viden på introducerende niveau med henblik på, at du kan navigere psykologfagligt og kritisk i fagområdet.
Dette vil gøre dig i stand til (færdigheder) på introducerende niveau:
Målgruppe og deltagerforudsætninger
Kurset henvender sig til alle psykologer, som arbejder med supervision, som en del af deres arbejde uanset erfaringsniveau, sektor eller teoretisk og metodisk referenceramme, du arbejder indenfor.
Det forudsættes, at du er indstillet på at deltage i et kursus, som er yderst koncentreret didaktisk med meget højt niveau af formidling af ny, faglig viden på kort tid.
Undervisningsform
Formen vil hovedsagligt være didaktiske, teoretiske oplæg fra underviser, krydret med læringsmæssige kritiske dialoger, analyse og refleksioner med hinanden i plenum. Der vil ikke være plads til gruppearbejde eller gruppeøvelser på dette kursus p.g.a. tiden.
Der stilles forventninger om deltagernes professionelle engagement og aktivitet på kurset, hvor kursusleder fungerer som katalysator, teoretisk og metodisk inspirator. Vi vil drøfte problemstillinger for supervision i de enkelte præsenterede temaer i det omfang, der er tid til det.
Temaer i kurset
Der er udarbejdet både flyer og et mere detaljeret program til kurset. Begge dele udsendes til kursisterne før kurset
Forberedelse
Det forudsættes, at du læser i hvert fald de 4 først nævnte artikler/kapitler fra litteraturlisten før kurset for at begynde at stifte kendskab med det psykologfaglige, videnskabelige ”sprog” og tilgang, som særligt kendetegner det psykologiske fagområde. Og for at give et samlet indledende overblik over den psykologfaglige supervisions temaer.
Efter kurset
Det anbefales, at du efterfølgende giver sig tid til at investere tid i at (videre)udvikle din praksis med supervision af især andre faggrupper. Og efter kurset arbejder målrettet for at dygtiggøre dig, således at du efterhånden får en følelse af sikkerhed og rutine i det at supervisere psykologfagligt.
Det er derfor hensigten og opfordringen, at du/I efter kurset evt. finder sammen i mindre læringsgrupper eller med din eksisterende supervisionsgrupper og drøfter videre om de temaer som præsenteres på kurset, således at du efter kurset får øvet egen supervisionspraksis i refleksion med andre psykologkolleger og med henblik på at have fokus på udvikling af egne praktiske supervisionsfærdigheder.
Litteratur Forudsættes læst før kurset - kan findes i MitDP ca. 3-4 uger før kursusstart.
Yderligere litteratur som kan læses og som er til inspiration, kan findes i MitDP ca. 3-4 uger før kursusstart.
Evaluering
Kurset evalueres af Dansk Psykolog Forening efter endt kursus. Kurset evalueres desuden af underviser ved en kort læringsrunde ved afslutningen af kurset.
Godkendt til
Kurset er godkendt til alle specialistuddannelser på det tværgående modul med 12 timer.
Benedicte Schilling, cand.psych., specialist og supervisor i klinisk børnepsykologi, forfatter til flere bøger og artikler om systemisk supervision, rutineret supervisor, underviser og faglig inspirator i Danmark og England. Benedicte Schilling har efteruddannelse i både systemisk psykoterapi og familiebehandling samt i systemisk organisations- og managementpsykologi.
Kurset afholdes virtuelt via zoom. Link til zoom vil blive tilsendt 2-3 dage før kursusstart.
3 torsdage kl. 10.00-15.00
30. oktober og 6. og 13. november 2025.
Varighed: 15 timer.
Undervisning: 12 timer, 4 timer pr. dag.
På virtuelle kurser er det et krav, at du har aktiveret kameraet i Zoom, så de andre kan se dig.
Det er ligeledes et krav, at du deltager på en professionel måde, der gør det muligt at interagere fokuseret og med fortrolighed. Det indebærer bl.a., at du befinder dig i et uforstyrret lokale, hvor andre ikke kan høre eller se, hvad underviser, de andre kursister og du selv siger eller deler på skærmen.