Som medlem af Dansk Psykolog Forening har du en række fordele.

RÅDGIVNING OG SERVICE

Hjælp til at sikre ordentlige løn- og ansættelsesforhold

Løn- og ansættelse

Du kan få hjælp i spørgsmål om løn- og ansættelsesforhold. Er du netop blevet kandidat, kan vi yde hjælp og rådgivning med det samme. Ellers kan vi først yde hjælp efter tre måneders medlemskab og kun i sager, der er opstået efter indmeldelsen.

Offentlig ansættelse

På det offentlige arbejdsmarked har Dansk Psykolog Forening retten til at forhandle og aftale løn- og ansættelsesvilkår for psykologer. Basisløn og øvrige ansættelsesvilkår reguleres således af de overenskomster, som foreningen har indgået.

Privat ansættelse

De fleste privatansatte psykologer er ansat på såkaldt individuel kontrakt, dvs. en kontrakt som beskriver alle løn- og ansættelsesvilkår, og som den enkelte selv indgår med arbejdsgiver. På nogle private arbejdspladser har Dansk Psykolog Forening indgået overenskomster, som regulerer løn- og ansættelsesvilkår. Vi tilbyder, at du kan få gennemgået din kontrakt i Dansk Psykolog Forening før du skriver den under.

Tillæg og efteruddannelse

Før du opsiger dit nuværende arbejde og underskriver ansættelsesbrev til et nyt job, anbefaler vi, at du kontakter Dansk Psykolog Forening. Hvis der er tale om offentlig ansættelse, bør lønnen være færdigforhandlet før du opsiger dit gamle arbejde. Det er tillidsrepræsentanten på arbejdspladsen eller Dansk Psykolog Forening, der forhandler din løn. Du skal selv indgå aftale med arbejdsgiver om eventuel efter-/videreuddannelse, og du kan få råd og vejleding om dette enten hos tillidsrepræsentanten eller i foreningens sekretariat.

Konflikt eller afskedigelse

Du kan få råd og vejledning i foreningens sekretariat, hvis du kommer ud i en konflikt på din arbejdsplads. Hvis der er en tillidsrepræsentant på arbejdspladsen, kan du også hente hjælp der. Du kan ligeledes få hjælp, hvis du bliver afskediget. Hvis afskedigelsen ikke er rimelig og saglig begrundet vil foreningen optage forhandlinger med modparten.

Rådgivning om jobsøgning, karriereplanlægning og arbejdsmiljø

Ret til rådgivning

Bistand til medlemmer i sager om løn- og ansættelsesforhold kan ydes efter 3 måneders medlemskab og kun i sager, der er opstået efter indmeldelsen. 3-måneders reglen gælder dog ikke for dimittender indmeldt senest umiddelbart efter eksamen. Bistand ydes ikke til et medlem, der ikke har betalt forfaldent kontingent.

Såfremt bestyrelsen finder, at der foreligger særlige omstændigheder, kan der gøres undtagelser herfra.

FAGLIGE OG UDDANNELSESMÆSSIGE FORDELE

P - Psykologernes fagmagasin hver måned
Fuld adgang til alle informationer, der er relevante for dig på www.dp.dk

Vi lægger et stort arbejde i at holde hjemmesiden opdateret og struktureret.

Deltagelse i foreningens kurser

Find arrangementer og kurser i Dansk Psykolog Forenings Kalender

Deltagelse i foreningens årsmøder med workshops

I forbindelse med årsmødet afholder Dansk Psykolog Forening en række spændende workshops

Behandling af ansøgning om specialist- og supervisorgodkendelse

Vejledning og behandling af ansøgning om specialist- og supervisorgodkendelse

Litteratur og artikler om ledelse, ledelsesprojekter, kurser og konferencer mv. på lederweb.dk

Lederweb

Lederweb.dk er den største vidensportal for offentlige ledere. På Lederweb ligger der over 1000 frit tilgængelige artikler og redskaber om ledelse. Hver uge kan du modtage Lederwebs nyhedsbrev og holde dig opdateret med den nyeste viden inden for ledelse.

Dansk Psykolog Forening er en del af Lederweb, som er et samarbejde mellem KL, Danske Regioner og cirka 60 fagforbund i Forhandlingsfællesskabet.

Det er gratis at bruge og Lederweb er uafhængig af kommercielle interesser.

www.lederweb.dk kan du finde:

 • Ny viden om ledelse – projekter fra Væksthus for ledelse
 • Artikler om ledelse
 •  Erfaringer fra ledere i regioner og kommuner
 • Værktøjer (guider, checklister osv.) til konkret brug i din hverdag
 • Ny ledelseslitteratur – bogomtaler og -anmeldelser
 • Kurser og konferencer

Endelig kan du også finde Væksthus for Ledelses skrædderskyede produkter til offentlige ledere på lederweb.dk.

Lederweb.dk er en del af Væksthus for Ledelse. Væksthus for Ledelse er et samarbejde mellem KL, Danske Regioner og Forhandlingsfællesskabet. Parterne vil igennem fælles udviklingsprojekter i Væksthus for Ledelse bidrage til et målrettet og systematisk arbejde mod stadig bedre ledelse i de danske kommuner og regioner.

KONTANTE FORDELE

Medlemskab af Forbrugsforeningen af 1886

Forbrugsforeningen af 1886

Som medlem af Dansk Psykologforening kan du også blive medlem af Forbrugsforeningen og få glæde af de mange fordele, som foreningen tilbyder.

Optjen bonus og spar penge hver dag – med Forbrugsforeningens betalingskort

Med Forbrugsforeningens betalingskort er du klædt godt på, når du skal handle. Stort set alle brancher dækkes, lige fra dagligvarer, TV, rejser, oplevelser og personlig pleje til mobiltelefoni, tøj, sko, computere, benzin, briller og værktøj.

Et betalingskort fra Forbrugsforeningen giver dig adgang til flere tusind forskellige indkøbssteder i hele Danmark, så der er rig mulighed for at gå på opdagelse – ikke mindst blandt det store udbud af spændende internet butikker, hvor du kan handle præcis, når det passer dig.

Så sparer du penge og optjener bonus – hver dag året rundt!

Er I flere voksne i husstanden, kan I få et betalingskort hver og optjene bonus på hele familiens indkøb.

Meld dig ind nu!

Du kan nemt og hurtigt melde dig ind i Forbrugsforeningen via dit NemID. Udfyld indmeldelses-formularen på fbf.nu. Efter ca. 10 dage modtager du dit betalingskort og pinkode – og er klar til at gå på bonusjagt. Det første års medlemskab er gratis, derefter betaler du kun kr. 132,- om året for at være medlem – eller kr. 11,- om måneden. Til gengæld er der kr. 0,- i renter og gebyrer ved normal brug af Forbrugsforeningskortet.

Bliv medlem af Forbrugsforeningen »

Bliv godt forsikret hos Runa Forsikring

Ikke alle kan blive forsikret hos os. Men som medlem af Dansk Psykologforening kan du!

I Runa Forsikring får du ikke bare gode private forsikringer, der gang på gang er kåret bedst i test og god service. Du bliver også en del af et medlemsejet forsikringsfællesskab, hvor omdrejningspunktet for alt, vi gør, er dig – og alle andre medlemmer.

Vi driver en forretning, der handler om at skabe fordele for vores medlemmer. Og vi er kendt for at være der, når de har brug for os. Det kan du blandt andet se ved at læse medlemmernes anmeldelser af os på Trustpilot.

Forsikringer til dit behov

Du kan købe alle privatforsikringer hos os, så det dækker dine behov, uanset hvor du er i livet. Det gælder fx indboforsikring, husforsikring, bilforsikring, ulykkesforsikring, rejseforsikring, børneforsikring, sundhedsforsikringer og meget mere.

Er du stadig studerende, har vi en helt særlig studieforsikring til dig, som vi tilbyder i samarbejde med Dansk Psykologforening.

Når du har haft en indboforsikring hos os i 3 år, er du i øvrigt berettiget til vores loyalitetsrabat. Det betyder, at du kan få en årlig rabat på stort set alle forsikringer, hvis resultater er så gode, at vi kan udbetale rabatten. De sidste 10 år har vi udbetalt over 1 mia. kr. i rabatter til vores medlemmer.

Glæd dig til vores digitale løsninger, og at vi vil forhindre skader

Som medlem får du mere end bare en god forsikring hos os. Glæd dig også til:

 • Prisbelønnede digitale løsninger. Du kan købe og ordne dine forsikringer, når det passer dig. Eller få hjælp nu og her, hvis du står med en akut skade.
 • Sammen med dig vil vi forhindre skader. Vi vil arbejde på at bruge de muligheder ny teknologi giver os for at forudse og forhindre skader. Ikke for at tjene penge, men for at sikre dig bedst muligt.

Læs mere om Runa Forsikring

Rabat på fag- og håndbøger hos Hans Reitzels Forlag

Rabat på bøger

Som medlem af Dansk Psykolog Forening kan du købe fag- og håndbøger med stor rabat hos Hans Reitzels Forlag.

Du får:

 • 20 % rabat på alle bøger fra Hans Reitzels Forlag
 • Løbende ekstra gode tilbud på udvalgte bøger
 • Ingen forpligtelser for køb
 • Gratis levering

Sådan bestiller du:

 • Gå ind på Hans Reitzels Forlag og vælg de bøger du gerne vil købe.
 • Når du går til kassen vil du blive bedt om at skrive en kampagnekode for at få rabatten.
 • I kampagnekodefeltet skriver du DP20 og gennemfører betalingen, så får du automatisk 20% på købet.
Rabat på certificeringskursus hos Saville Consulting Danmark A/S

Prisvindende testværktøjer uden licens hos Saville Consulting Danmark A/S 

Bliv certificeret i Savilles førende testværktøjer. Der er ingen årlig licens eller skjulte gebyrer – du betaler blot for det, du bruger!

Saville er anerkendt for sin store erfaring inden for alle aspekter af erhvervsrettet testning og har vundet adskillige priser.

Testporteføljen kan anvendes til såvel rekruttering som udvikling på alle niveauer og omfatter:

 • Personlighedstest – Wave® (herunder rapporter til bl.a. teamudvikling, onboarding, ledelse og salg). Læs mere her
 • Færdighedstest – Swift®. Læs mere her
 • 360° vurderingsværktøjer. Læs mere her

Vi tilbyder:
25 % rabat på certificering, hvis man tilmelder mere end én fra samme virksomhed på samme kursus. Pris/Tilbud ved tilmelding af flere fremsendes efter aftale.

Læs mere om testværktøjerne på www.savilleconsulting.dk og kontakt os for en uforpligtende snak på mail@savilleconsulting.dk eller 70 22 10 50.

Rabat på certificeringskursus og licensaftale hos People Test Systems A/S

People Test Systems A/S

People Test Systems A/S udvikler og udbyder en bred vifte af erhvervspsykologiske testværktøjer. Produkterne omfatter blandt andet:

Læs mere om produkterne på: peopletestsystems.com

Medlemmer af Dansk Psykolog Forening opnår:

40% rabat på certificeringer og

25% rabat på licensaftaler på første års licens, 15% rabat på andet års licens og 10% rabat på tredje og følgende års licens. Rabatten ydes ved priser på den til enhver tid gældende prisliste. For priser, kontakt People Test Systems A/S på mail: info@peopletestsystems.com eller telefon: 88 33 00 00.

Rabat på certificeringskursus hos HR Care

HR Care

HR Care er autoriseret af Hogrefe Psykologisk Forlag til at undervise og certificere i det videnskabelige stressværktøj Stressindikator.

Normalprisen på kurset er 7.960 kr. + moms, og DP-medlemsprisen er 5.000 kr. + moms.

Læs mere

Overnatning på hoteller til specielle priser i forbindelse med deltagelse i kurser, møder og arrangementer

Aftaler med hoteller

Dansk Psykolog Forening har indgået samarbejdsaftale med flere hoteller.

VIGTIGT: Hvis du ønsker at benytte en af aftalerne hotel, skal du henvise til, at der er indgået firmaaftale med Dansk Psykolog Forening og eventuelt oplyse det reference nr. eller firma ID som henviser til Dansk Psykolog Forening. Du kan få de nødvendige oplysninger ved at ringe til foreningen på: 35 26 99 55

Du skal være opmærksom på, at priserne for hotelværelser er sæsonafhængige, ligesom udbud og efterspørgsel har indflydelse på den pris du får tilbudt.

Du skal selv reservere og betale for værelset senest når du tjekker ud af hotellet.

Hotellerne tager naturligvis omfattende forholdsregler i forhold til COVID-19 og holder hjemmesiden opdateret. Med SAFE TO VISIT, et program udviklet af brancheorganisation HORESTA, sikres trygt besøg på alle Arp-Hansen hoteller.

Arp Hansen Hotels
Arp-Hansen Hotellerne tilbyder, at medlemmer af Dansk Psykolog Forening kan booke nogle helt specielt skræddersyede medlemstilbud i tillæg til andre gode tilbud på deres 8 hoteller i København.

Disse unikke medlemstilbud kan kun bookes online på Arp-Hansens hjemmeside ved at følge et skræddersyet link til samarbejdspriserne. Få linket tilsendt ved at kontakte foreningen på mail, eller ved at ringe til: 35 26 99 55.

Du får altid mindst 10% rabat på listeprisen. Aftalen omfatter følgende hoteller:

Phoenix Copenhagen
71Nyhavn Hotel
Imperial Hotel
The Square
Tivoli Hotel
Copenhagen Island
Copenhagen Strand

 Gentofte Hotel.

Restaurant voucher er en af de ekstra fordele du får, når du booker via firmaaftale hos Arp-Hansen hotellerne. Når du booker et ophold via vores firmaaftale, får du en restaurantvoucher til en værdi af DKK 200 pr. værelse pr. nat.

Restaurantvoucheren kan bruges til morgenmad, restaurant, bar, minibar, roomservice eller
lounge-adgang.

Restaurantvoucher kan benyttes til morgenmad i disse hoteller:
Phoenix Copenhagen
71 Nyhavn Hotel
Imperial Hotel
The Square
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen Island
Copenhagen Strand
Gentofte Hotel

eller besøg i disse restauranter:
Phoenix Copenhagen – Murdoch’s Books & Ale
Imperial Hotel – Ristorante L’Appetito
Tivoli Hotel & Congress Center – Tivoli Brasserie
Copenhagen Island – The Harbour Bar & Restaurant

Restaurantvoucheren gives til gæster, som har booket overnatning via firmaaftalen. Ved check-in udleveres 1 stk. restaurant voucher pr. værelse pr. nat. Den skal benyttes under opholdet, og der kan benyttes 1 voucher pr. dag i restauranter, barer, minibarer samt til roomservice, lounge og morgenmad.

Restaurant voucheren kan ikke kombineres med andre rabatter, pakkepriser eller tilbud og gælder individuelle reservationer. Den er personlig, hvorfor den kun kan benyttes af gæsten selv og kan ikke udbetales i kontanter eller fratrækkes værelsesprisen.

Arthur Hotels

Tilbyder fra i 2021 specielle priser for booking af følgende hoteller:

Hotel Kong Arthur (4 stjerner)
Ibsens Hotel (3 stjerner)

Det er billigst at reservere værelse online på www.arthurhotels.dk. Der er fast rabatpris for dig som medlem af Dansk Psykolog Forening og desuden en flex pris, hvor du opnår den bedst tilgængelige pris med 20 % rabat. Desuden inkluderer aftalen hotellernes Ny Nordiske morgenmad, som er bæredygtig og økologisk.

Hvis du foretrækker det, kan du også reservere værelse ved telefonisk henvendelse til hotellerne på telefon 33 45 77 77 eller på e-mail til book@arthurhotels.dk. Du skal i begge tilfælde henvise til aftalen og oplyse om dit medlems nr. Du skal være opmærksom på, at priserne i begge tilfælde er højere end ved online booking.

Copenhagen Admiral Hotel

Tilbyder i 2021 specielle priser på både overnatninger og mødepakker på det 4 stjernede Copenhagen Admiral Hotel, som ligger i Københavns centrum med udsigt til havnefronten:

Enkeltværelse 860 kr. – 1.385 kr.
Dobbeltværelse 1 – 2 personer 1.060 kr. – 1.585 kr.
Deluxe dobbeltværelse med udsigt til vandet 1 – 2 personer 1.560 kr. – 2.085 kr.

Der er derudover specielle priser på henholdsvis junior- og seniorsuite samt mødepakker.

Der er desuden særlige fordele til medlemmer af Dansk Psykolog Forening:

 • Fri annullering af reservationer frem til kl. 16 på ankomstdagen
 • Sen udcheckning frem til klokken 16 uden beregning
 • Gratis adgang til SATS CPH i Adelgade
 • Gratis leje af nye lækre bycykler
 • Rabat på hotellet morgenmad
 • 10% rabat i SALT bar og restaurant (frokost og middag, maks. 6 personer)

For yderligere oplysninger og oplysning om firmaaftalenummer, Kontakt DP på: 35 26 99 55.

Du kan reservere værelser på telefon 33 74 14 14 eller på booking@admiralhotel.dk. Husk at henvise til firmaaftalenummeret.

Guldsmeden Hotels

Guldsmeden Hotels er en dansk, familie-ejet gruppe med i alt 9 hoteller i blandt andet Danmark – alle med fokus på bæredygtighed. Guldsmeden Hotels tilbyder også i 2019 specielle priser til medlemmer af Dansk Psykolog Forening på de hoteller, der er oplistet nedenfor:

København

Axel Guldsmeden
Babette Guldsmeden
Bertrams Guldsmeden
Carlton 66 Guldsmeden
Manon les Suites
Aarhus Guldsmeden

Derudover også på hoteller i henholdsvis Oslo, Reykjavik og Berlin

Reservation foretages på siden  https://friendsofthefamily.club/account/?accepted=terms.

Medlemmer skal booke online på vores hjemmeside www.guldsmedenhotels.com og ved at benytte koden, som oplyses i omstillingen. Koden udløser 10% rabat og andre fordele, som gratis annullering og nedsat pris på morgenmad.

Wake-up Copenhagen og Aarhus

Du kan også reservere værelse på Wakeup Copenhagen i Borgergade, Carsten Niebuhrsgade og Bernstorffsgade i København samt Wakeup Aarhus, forudsat at du reserverer online på wakeupcopenhagen.dk.

 

Tilbyder både møde- og konferencepakker samt individuelle overnatninger på kædens hoteller i Danmark og Sverige.

Hvis du ønsker at reservere lokaler og værelser til møder og konferencer skal du kontakte: Comwells fællesbooking på telefon: 70 27 42 74 eller på e-mail fb@comwell.dk og henvise til denne aftale.

For individuelle reservationer kan reserveres på comwell.dk

Benytter sig af begrebet Best Available Rates, hvilket betyder, at priserne på overnatnings- og konferenceprodukter varierer alt afhængigt af udbud og efterspørgsel.

Sinatur Hotel Frederiksdal,
Sinatur Hotel Storebælt,

Sinatur Hotel Gl Avernæs,
Sinatur Hotel Sixtus,
Sinatur Hotel Haraldskær,
Siniatur Hotel Skarrildhus,

Alle priser er inklusive moms og miljøtillæg og inkluderer stor lækker morgenmadsbuffet, fri internet og parkering. Du booker ved direkte henvendelse til hotellet og henviser til aftale med Dansk Psykolog Forening.

Hvis du har brug for at arrangere et møde eller et kursus tilbyder Sinatur Konferencehoteller også de decentrale enheder rabat på mødepakker.

Fordelagtig lønkonto hos Lån & Spar

Som medlem af Dansk Psykolog Forening er du medejer af Lån & Spar. Det giver fordele ud over det sædvanlige. Du får 3% i rente på din lønkonto. Du får din egen bankrådgiver, der ved alt om din økonomi. Og du får en ansvarlig bank, hvor du kan vælge grønne billån og bæredygtig aktieinvestering. Hos Lån & Spar har vi opbygget en særlig viden om jeres arbejde. Det betyder, at vi kan tilbyde en kvalificeret helhedsrådgivning. Men vi ved også, at alle medlemmer af Dansk Psykolog Forening ikke er ens. Derfor lytter vi, før vi rådgiver. Du er i trygge hænder. Ligesom sygeplejerskerne, præster og medlemmer af de andre faglige organisationer, der også er medejere af Lån & Spar. Siden 1880 har vi givet almindelige danskere lån på rimelige vilkår. I dag får du også boligfinansiering,
opsparing, pension, billån og alt det andet, der er en del af din hverdag og dine fremtidsplaner. I din bank.

Se alle fordele

NETVÆRK

Medlemskab i kredse, sektioner og evt. selskaber
Mulighed for at være aktiv i Dansk Psykolog Forening
Ledere har mulighed for at blive medlem af LeadingCapacity

Leading Capacity

Leading Capacity er et website, der henvender sig ledere og ledelsesinteresserede med målrettet ledelsesviden. Medlemmer af Dansk Psykolog Forening kan blive personlige brugere af hjemmesiden i 12 måneder.

Ledelsesviden på nettet

Websitet rummer viden og information indenfor de tre hovedkategorier: ledelse, udvikling og medarbejderforhold.

Her finder du følgende syv forskellige informationstyper:

 • Tematekster, der giver grundlæggende introduktion til et emne og hurtigt overblik
 • Cases fra virksomheder og organisationer, der fortæller, hvordan forskellige spørgsmål konkret håndteres
 • Artikler, der mere dybtgående behandler et emne praktisk og teoretisk
 • Værktøj, det vil sige gode råd, tjeklister, guidelines mv.
 • Aktuelt rummer information om gå-hjem-møder, konferencer og nyudgivelser
 • Rådgivere giver information om virksomheder, der tilbyder ledelsesmæssige og HRM-relaterede produkter
 •  Henvisninger til anden eller yderligere information om et emne indenfor ledelse/HRM

Pris

Aftalen er indgået af Dansk Psykolog Forening i samarbejde med tre andre AC-organisationer og giver dig mulighed for at købe et års abonnement til en nedsat pris.

Tilmelding

Hvis du har lyst til at abonnere på www.leadingcapacity.dk skal du rette henvendelse direkte til leadingcapacity.

Tilmelding til Leading Capacity til den forhandlede pris forudsætter medlemskab af Dansk Psykolog Forening.

Betaling

Du vil modtage en regning direkte fra Leading Capacity, og adgang til sitet oprettes, når der er betalt.

Abonnementets løbetid – opsigelse

Abonnementet løber i 12 måneder. Hvis du ikke ønsker at fortsætte abonnementet i yderligere 12 måneder, skal du skriftigt opsige aftalen, således at Leading Capacity har opsigelsen mere end 30 dage før abonnementsperioden udløber.

Eventuelle spørgsmål vedrørende Leading Capacity kan rettes til Lis Ethelberg i Dansk Psykolog Forenings sekretariat på le@dp.dk eller telefon 35 26 99 55.

EKSTRA FOR SELVSTÆNDIGE PSYKOLOGER

Sygedriftstabsforsikring (selvstændige psykologer)

Som medlem af Dansk Psykolog Forening har du mulighed for at tegne en sygedriftstabsforsikring hos følgende tre forsikringsselskaber

 • Codan
 • RUNA Forsikring
 • Tryg Forsikring

Læs mere her.

Selvstændige er omfattet af foreningens erhvervsansvarsforsikring

Erhvervsansvarsforsikring

Forsikring af virksomhed og ansatte

Som psykolog i selvstændigt erhverv er det vigtigt at have forsikringer, der omfatter klinikken og det arbejde, der udføres. Som arbejdsgiver har du det økonomiske ansvar for de skadegørende handlinger, de ansatte begår under arbejdet.

Generel aftale mellem Dansk Psykolog Forening og RUNA A/S

Dansk Psykolog Forening og RUNA Forsikring A/S har indgået aftale om, at medlemmer af Dansk Psykolog Forening kan tegne deres erhvervsforsikringer i RUNA og tegne deres private forsikringer til samme præmier, som Lærerstandens Brandforsikring tilbyder lærere.

Ved årlige møder mellem Dansk Psykolog Forening og RUNA drøftes forsikringernes omfang, evt. ønsker om ændringer, markedsføring og administration.

Erhvervsansvarsforsikring

Dansk Psykolog Forening har tegnet en kollektiv erhvervsansvarsforsikring i RUNA A/S for selvstændige medlemmer. Forsikringen dækker, uanset autorisation, både de fuldtids privatpraktiserende psykologer og de deltidspraktiserende, inklusive selvstændige føl hos en ydernummerpsykolog. Selvstændige organisationspsykologer er også dækket.

Forsikringen dækker erstatningsansvaret for skade tilføjet personer eller ting som medlemmet eller dennes ansatte bliver pålagt i et skadestilfælde. For eksempel en klient snubler i et løst tæppe og kommer til skade.

Den kollektive erhvervsansvarsforsikring omfatter ikke rådgiveransvar forstået som økonomisk ansvar en klient pådrager sig som følge af forkert rådgivning. Det vil sjældent være relevant for en psykolog. Skulle du have behov for en sådan forsikring, må du selv tegne den.

Erhvervsforsikring

En erhvervsforsikring dækker skade på klinikken ved brand, indbrud, tyveri og vandskade samt inventar som edb-anlæg, kontorartikler og rede penge. Du skal være opmærksom på, at dine private familie- og brandforsikringer normalt ikke vil dække dit erhverv, selv om din praksis er indrettet i lokaler, som er en del af din private bolig. RUNA tilbyder også erhvervsforsikringer.

Arbejdsskadeforsikring

Det er lovpligtigt at have en arbejdsskadeforsikring for ansatte medarbejdere. Alle ansatte skal forsikres, uanset om de er beskæftiget i kortere eller længere tid. Som arbejdsgiver har du også det økonomiske ansvar for de skadegørende handlinger, som de ansatte begår under arbejdet.

Har du etableret et anpartsselskab, skal du være opmærksom på, at du også skal tegne arbejdsskadeforsikring for dig selv, da du i denne sammenhæng betragtes som ansat i selskabet.

Profilering på foreningens borgervendte site www.psykologeridanmark.dk
Sikker mail

RMail/Danastar

Som medlem af Dansk Psykolog Forening har du nu mulighed for at indgå en aftale om sikker mail med RMail (danastar), en virksomhed som tilbyder kryptering af mails.

Der har været stor efterspørgsel på en løsning på problematikken omkring sikker mail, og vi har arbejdet intenst med at finde en både teknisk og økonomisk fordelagtig løsning for vores selvstændige medlemmer.

RMail krypterer dine e-mails i et lukket system, dvs modtager kan – selvom modtageren ikke selv har sikker mail – svare via et link i din mail, og på den måde svare sikkert inde i det lukkede system.

Systemet genererer derudover en dokumentation over levering og åbning.

Ved køb af basispakke (50 e-mails per måned) er prisen 69 kr./måned og hjælp til opstart kan fravælges.

Husk, at brugervenligheden er i top:

 1. Du kan sende krypteret direkte til din klients indbakke, uden at du skal indtaste telefonnummer eller andet.
 2. Din klient kan læse din besked i sin indbakke uden at skulle godkendes, logge ind, oprette sig som bruger eller andet.
 3. Med RMail ligger din e-mail-kommunikation ikke i skyen. Dine beskeder lander i din klients indbakke, og her bliver de liggende.

Dansk Psykolog Forening vurderer, at produktet har høj kvalitet og brugervenlighed. Vi kan dog ikke udelukke, at der også findes andre ligeværdige produkter, da vi ikke har fuldt markedsoverblik. Vejledning mv. skal iøvrigt hentes hos Danastar.

Klik her for at komme til aftalen.

 

Permido

Sikker e-mail med Permido
I forbindelse med mailkommunikation med klienter, skal du som psykolog bruge sikker mail, idet at gå til klinisk behandling hos psykolog er en helbredsoplysning, hvilket er en personfølsom oplysning ifølge GDPR.

Som medlem af Dansk Psykolog Forening har du nu mulighed for at indgå en aftale om sikker mail med Permido en virksomhed som tilbyder kryptering af mails.

Der har været stor efterspørgsel på en løsning på problematikken omkring sikker mail, og vi har arbejdet intenst med at finde flere fordelagtige løsninger både teknisk og økonomisk for vores selvstændige medlemmer.

Permido

Permido er en nem e-mail kryptering, der overholder GDPR-kravene.

Kort om Permido:
– Gratis oprettelse
– Ingen binding
– Fra 1 bruger
– 37 kr om måneden
– Installer selv på 10 min
– Gratis support på dansk og engelsk
– Ingen brugeruddannelse nødvendig – så nemt at alle kan finde ud af det
– Send ubegrænset antal e-mails

Sådan fungerer Permido

Permido er et add-in til din Outlook, hvilket betyder, at der tilføjes en ekstra knap i Outlook-panelet som du trykker på for at kryptere en e-mail.

Anvender du noget andet end Outlook (Gmail, Hotmail, Mac, iPad, tablets osv) skal mailen sendes fra portalen app.permido.com. Portalen er en lukket platform/hjemmeside som du logger ind på med brugernavn og password. Herfra kan du også sende krypterede e-mails.

Modtagere af krypteret e-mail skal validere sig selv den første gang de modtager en krypteret e-mail. Dette gør de ved at trykke på et link de modtager via e-mail, samt taste en kode de modtager via SMS.

Modtagerens besvarelse til dig vil automatisk være krypteret, ligesom eventuelle vedhæftede filer også vil være krypteret.

Prøv Permido gratis i 30-dage: www.permido.dk/try – ingen begrænsning på antal sendte e-mails i prøveperioden.

Permido er en dansk software producent med hovedkvarter i Taastrup hvorfra udvikling, salg og support foregår. Se alle features og find mere info på Permidos hjemmeside: da.permido.com

Spørgsmål kan rettes direkte til Permido på sales@permido.com og teknisk hjælp på help@permido.com

Kampagnekoden er: DKPSYK

 

Fakta:

 • Indholdet i korrespondance med klienter vil oftest være at betegne som personfølsomme oplysninger og skal derfor sikres i henhold til den nye Persondataforordning.
 • Ansvaret for, at personfølsomme data ikke kommer i uvedkommendes kendskab, ligger hos den dataansvarlige, dvs. hos dig som psykolog.
 • Ansvaret kan ikke samtykkes væk af den, der er i behandling, og det er således dig, som har ansvaret for, at mail og indholdet i mailen, er tilstrækkeligt sikret.

 

Kort spørgsmålsguide til din it-leverandør

Dansk Psykolog Forening har fremstillet en kort guide med spørgsmål, man – som selvstændig – kan stille sin it-leverandør med henblik på at sikre, at it-leverandøren har styr på it-sikkerheden.

 

De otte guidelines fremgår nedenfor:

 • Guidelines ifm. it-leverandører:
  Har du en databehandleraftale med din it-leverandør/hostingvirksomhed?
  Hvis du har en it-leverandør/hostingvirksomhed, som håndterer dine data, skal du have en databehandleraftale med vedkommende. Af databehandleraftalen skal det fremgå, hvordan ansvaret for it-sikkerheden er fordelt, og du skal sikre – uanset at du som dataansvarlig har det overordnede ansvar – at ansvaret også ligger hos leverandøren.
 • Kan din leverandør fremvise en privatlivspolitik?
  Det er vigtigt, at din leverandør kan fremvise en tilstrækkelig privatlivspolitik. Det betyder, at privatlivspolitikken blandt andet skal omfatte de tilfælde, hvor leverandøren/hostingvirksomheden casher (indsamler) data, når dine klienter fx bruger en kontaktformular på din hjemmeside, eller der bruges cookies vid tidsbestilling via nettet.
 • Opbevaring og transport af data
  Du skal høre om din leverandør sikrer din data, når den transporteres og opbevares.
 • Opbevares din data inden for EU?
  Du skal spørge, hvor og hvordan din leverandør opbevarer din data, herunder om din data opbevares inden for EU, eller i så kaldte ”sikre 3. lande” uden for EU.
 • Hvordan gemmes din data på server og på back-up?
  Din data bør gemmes krypteret. Det gælder både på selve serveren og i back-up. Hvis muligt skal din leverandør heller ikke have direkte adgang til din data.
 • Hvor ofte bliver der lavet back-up på dit journalmateriale?
  Du skal som dataansvarlig sikre – udover at dine journaler opbevares sikkert – at der også jævnligt laves back-up.
 • Er der andre der har journaladgang i din klinik?
  Hvis du fx har en vikar i din klinik skal du have styr på følgende:
 1. Logning: Hvis flere personer har adgang til dine journaler, skal dette kunne spores på den vis, at der skal logges, hvem der har læst i hvilke journaler.
 2. Styring af journaladgang: Adgangen skal være begrænset på baggrund af nødvendighedskriterium, dvs. adgangen skal være saglig, og din vikar skal ikke have adgang til flere journaler end nødvendigt.
 • Slettemuligheder hos leverandøren og din kliniks slettepolitik
  Din leverandørs mulighed for sletning skal være i overensstemmelse med din egen kliniks slettepolitik. Det betyder, at din leverandør teknisk bør kunne tilbyde et system, som finder frem journaler, som er blevet opbevaret i 5 år efter sidste journalnotat, og som – såfremt ikke særlige omstændigheder foreligger for den konkrete journal – derfor skal slettes.

 

Tjekliste til databehandleraftale

På Dansk Psykolog Forenings hjemmeside har vi to skabeloner til databehandleraftaler.

Du skal som selvstændig huske at tilpasse indholdet specifikt til den situation, du konkret skal bruge den til.

I forbindelse hermed anbefaler vi også, at aftaleparterne kigger på Datatilsynets hjemmeside og den mere detaljerede version, som er tilgængelig her:
https://www.datatilsynet.dk/vejledninger/vejledninger-databeskyttelsesforordningen/

 

Streaming af Persondataworkshops samt adgang til materiale

Der har været meget stor efterspørgsel på vores workshops om Persondataforordningen, og derfor gør vi nu workshopindholdet tilgængeligt for samtlige selvstændige medlemmer via MitDP.

Workshoppen om Persondatasikkerhed kan fra d. 26. marts 2018 streames via MitDP, og du har her ligeledes adgang til alt materiale, som er blevet uddelt til workshoppen.

Du kan således streame workshoppen, når det passer dig, og der er ikke nogen begrænsning på, hvor mange gange du kan se det.

Workshoppen giver et overblik over den kommende Persondataforordning og giver dig viden om følgende:

 • Hvilke aktiviteter du skal lave for at blive compliant med persondataforordningen
 • Hvordan du gennemgår dine procedurer, samt hvilke dokumenter du har behov for at udarbejde
 • Udarbejdelse af databehandlingsaftale med vores skabelon
 • Udarbejdelse af privatlivspolitik osv. (dokumentation til brug for Datatilsynet)
 • Hvad du mangler for at komme i mål

Oplægsholdere er Torben Nordquist, CEO, og Kristian Boe Helweg Hansen. Begge er certificeret i persondataret.

Det skal bemærkes, at du ikke må sprede materialet, idet det er ophavsretligt beskyttet.

Materialet er tilgængeligt via MitDP frem til og med den 31. maj 2018.

Revision og bogføring

Dansk Psykolog Forening har indgået aftale med revisions- og rådgivningsvirksomheden Redmark. Medlemmer kan gøre brug af aftalen fra mandag d. 10. august 2020.

Aftalen giver medlemmer adgang til en gratis Startpakke samt fordelagtige priser hos den landsdækkende revisionsvirksomhed, Redmark med særligt kendskab til sundhedsbranchen.

Udover fordelagtige vilkår på revisionsydelser er målet med vores samarbejde med Redmark at få en samarbejdspartner, der opdyrker særlig viden om psykologbranchen til fordel for både medlemmerne og Dansk Psykolog Forening, og som underviser ved vores arrangementer for selvstændige.

Gratis Startpakke til selvstændige
Redmark tilbyder medlemmer af Dansk Psykolog Forening en gratis Startpakke til selvstændige. Startpakken består af et møde af 1 – 1,5 times varighed, hvor Redmark tilbyder sparring omkring afklaring af spørgsmål om generelle problemstillinger af økonomisk, skattemæssig og moms-/lønsumsmæssig karakter.

Startpakken tilbydes både til medlemmer, der påtænker at blive selvstændige samt til medlemmer, der allerede er etableret som selvstændige. Såfremt sparringen afslører opgaver af mere omfattende omfang, aftales nærmere vederlag herfor med det enkelte medlem.

Kontakt en af Redmarks tre kontaktpersoner på psykologområdet, hvis du ønsker at gøre brug af Startpakken.

 

Fordelagtige priser på årsregnskab
Redmark tilbyder medlemmer af Dansk Psykolog Forening fordelagtige priser på årsregnskab. Se priserne her.
Priser på øvrige ydelser aftales konkret med Redmark.

EKSTRA FOR STUDERENDE

Studieforsikring EKSTRA hos Runa forsikring

Bliv godt forsikret hos Runa Forsikring

Ikke alle kan blive forsikret hos. Men som medlem af Dansk Psykolog Forening kan du!

I Runa Forsikring får du ikke bare gode private forsikringer, der gang på gang er kåret bedst i test. Eller god service. Du bliver også en del af et medlemsejet forsikringsfællesskab, hvor omdrejningspunktet for alt, vi gør, er dig – og alle andre medlemmer.

Forsikringer til dit behov

Du kan købe alle privatforsikringer hos os, så det dækker dine behov, uanset hvor du er i livet. Det gælder fx indboforsikring, husforsikring, bilforsikring, ulykkesforsikring, rejseforsikring, børneforsikring, sundhedsforsikringer og meget mere.

Læs mere om Runa Forsikring

Særlig forsikring til studerende

Er du studerende, har vi en helt særlig studieforsikring til dig, som vi tilbyder i samarbejde med Dansk Psykolog Forening.

SPØRGSMÅL OM MEDLEMSSKAB?

Ring til os på tlf.: 35 26 99 55

Eller kontakt os pr. mail: mg@dp.dk og mro@dp.dk

Kontakt os

Vi hjælper dig, mens du hjælper andre.

TILMELD DIG PSYKOLOGERNES NYHEDSBREV

Psykologernes Nyhedsbrev er Dansk Psykolog Forenings nyhedsbrev med nyheder fra foreningen om politik, fag, løn, arbejdsforhold, karriere, jobannoncer og arbejdsprogram.

Du finder også aktuelle fagrelevante undersøgelser, portrætter af psykologer på jobbet og jobannoncer.

Det udkommer 12 gange årligt.

Få inspiration, deltag i debatten og ‘synes godt om’ vores Facebookside.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge