Bestyrelsen

Dansk Psykolog Forenings bestyrelse vælges ved urafstemning blandt alle medlemmer umiddelbart efter foreningens ordinære generalforsamling, som finder sted hvert tredje år.

Bestyrelsen kan af sin midte vælge et forretningsudvalg. Forretningsudvalget forbereder bestyrelsens møder, det vil sige fastlægger dagsorden og tidsmæssig prioritering af de enkelte punkter på dagsordenen.

Bestyrelsen er foreningens øverste myndighed mellem generalforsamlingerne og er ansvarlig for at forvalte de beslutninger, som generalforsamlingen træffer. Bestyrelsen består af forpersonen, 8 kandidatmedlemmer, hvoraf næstforpersonsposten deles af 2 og 2 studentermedlemmer. Heraf vælger bestyrelsesmedlemmerne en Næstforperson samt mindst 1 medlem til hvert af de faste udvalg.

Bestyrelsen holder 10 ordinære møder om året.

Mød bestyrelsen

DP’s bestyrelse består pr. 12.6.2024 af:

Dea Seidenfaden (forperson)
Dea Seidenfaden er forperson i Dansk Psykolog Forening, aut. psykolog, uddannet specialpsykolog i voksenpsykiatri og har arbejdet i Røde Kors, i psykiatrien og hun har været  områdechef i Københavns Kommune i Enheden for Kriminalpræventive Indsatser. Dea har desuden varetaget næstforpersonsposten fra september 2021 til juni 2023.
Mød Dea Seidenfaden

Joël C. Boukris (næstforperson)
Joël har tidligere arbejdet på både offentlige og private arbejdspladser samt et par NGO’er. Han har været iværksætter med andelsselskabet Psykolognet, som et betydningsfuldt forsøg på at ændre vilkårene for de selvstændigt praktiserende psykologer. I 2021 slog Joël sig ned som selvstændig og blev samme år valgt ind i bestyrelsen, idet han fortsat ønsker at bidrage til at forbedre vilkårene inden for de mange vigtige områder, som vores fag og virke berører.

Rose-Marie Mollerup (næstforperson)
Rose-Marie er ansat i psykiatrien i Region Midt og er specialist i psykopatologi, hvor hun i 2016 blev fællestillidsrepræsentant med fokus på psykologers arbejds- og lønvilkår. Rose-Marie er optaget af, at psykologer får tilstrækkelig tid/de rette rammer til at udføre deres arbejde og de rette kompetencer herunder forskningsmuligheder, efteruddannelse og specialisering som specialpsykolog og/eller specialist. Hun vægter høj medlemsinddragelse og at foreningen understøtter kredse, selskaber, TR og alt der underbygger vores forenings stærke fagprofil og medlemmers faglig udvikling.

Amanda Kusk Jessen
Amanda har været en årrække i PPR og arbejder nu i Børns Vilkår. Hun har både erfaring med, hvordan det kan opleves at arbejde som psykolog i det offentlige og nu i det private, hvor størstedelen af hendes kollegaer har en anden faglighed. Amanda er optaget af, at bestyrelsen tager beslutninger, som tilgodeser flest muligt psykologer, også dem, som ikke deltager aktivt i foreningen. Vi har et ansvar for god dialog med de mange aktive medlemmer og også et ansvar for det stille flertal.

Mathias Ibenforth
Mathias er under uddannelse til at blive specialpsykolog i psykiatri ved Region Sjællands Psykiatri, hvor han også er fællestillidsrepræsentant. Mathias har særligt fokus på at gøre foreningen mere gennemskuelig, så medlemmerne ved, hvad de får for deres kontingent og hvordan de kan påvirke DP. Han ønsker desuden, at foreningen i højere grad skal forbinde psykologer med hinanden både online og i det fysiske liv, så alle medlemmerne føler sig forankret i et fællesskab.

Trine Torp
Trine er selvstændig psykolog og arbejder bl.a. med ledelse, supervision og stressrådgivning. Hun har tidligere været ansat som psykolog i kommuner på børne-og familieområdet, og som lektor ved professionshøjskole. Trine har herudover politisk og ledelsesmæssig erfaring fra kommunalbestyrelse, Folketinget og bestyrelser i sociale NGO’er. Hun vil bruge sine erfaringer i DPs bestyrelse til at være medskaber af en forening, der er stærk på fagpolitisk interessevaretagelse og samtidig en markant stemme i samfundsdebatten om menneskers trivsel, udvikling og fællesskaber.

Caroline Skov Vestbjerg
Caroline er uddannet fra Aalborg Universitet i 2022 og har siden været ansat i psykiatrien i Region Hovedstaden, hvor hun også agerer tillidsrepræsentant og herunder er med i LMU. Caroline er optaget af at løfte psykologstanden ved at udvikle og forankre psykologernes positionering og rolle i samfundet samt udbrede viden om psykologernes hverv og kompetencer på tværs af arbejdsområder og i den politiske debat. Hun er motiveret for at gøre fagforeningen brugbar og relevant for alle psykologer og psykologistuderende, og fortsat arbejde for at favne både offentlig – og privatansatte samt psykologer i selvstændigt erhverv. Herudover vægter hun sikring af arbejds – og lønvilkår højt, og er optaget af at sikre mulighed for kompetenceudvikling via supervision – og monofaglig sparring, kurser og uddannelse.

Mette Bentzen
Tekst på vej

Thea Friborg Skjellerup
Thea er uddannet psykolog med en bachelor fra Aalborg universitet og en kandidat fra Københavns Universitet. Hun er leder i PPR i Ballerup og er glad for, at hun kan gå ledelsesvejen med sin psykologfaglighed. Thea har tidligere været TR og AMR og deltaget i arbejdsmiljøudvalget. Hun har fra 2018-2021 været suppleant for de kritiske revisorer i DP. Mange emner og temaer optager Thea i bestyrelsesarbejdet, og hun er især optaget af at skabe vejen for en fagforening, der kan rumme alle psykologer med alle de forskelligheder, der er i faget.

Arne Grønborg Johansen (1. suppleant)
Arne er autoriseret psykolog, specialist og supervisergodkendt inden for arbejds- og organisationspsykologi. Udover sit bestyrelsesarbejde arbejder han i Hvidovre kommune inden for PPR, for Dansk Psykologisk Forlag og i Askov Møllehus (Et bo- og arbejdssted), og så har Arne 12 års erfaring hos Akademikerpension. Han er censor inden for pædagogik, ledelse, organisation og IT på CBS i København og alle landets store universiteter. Arne er også gårdejer og holder sig aktiv ved at spille volleyball, svømme og synge.

Matilde Hegnsgaard (2. suppleant)
Matilde har arbejdet inden for det neuropsykologiske speciale, indtil hun i 2018 kom til Psykiatrien i Region Midt, hvor hun fortsat har sit virke. Matilde er optaget af, at psykologer har gode rammer for videreuddannelse og udvikling. Det er vigtigt for Matilde, at psykologer føler sig kompetente og har de fornødne ressourcer til at løse deres vigtige arbejdsopgaver. Herudover har Matilde fokus på, at vi som psykologstand taler med en samlet og høj stemme i offentligheden, som understreger vigtigheden i vores bidrag til samfundet.

 

Indiana Haraldsdatter (forperson DP studerende)
Tekst på vej

Frederik Olesen Fast
Frederik studerer psykologi i Aalborg på 4. semester, hvor han også er repræsentant i studienævnet. Frederik har haft en utraditionel vej til psykologfaget i kraft af sin tekniske eksamen fra Aarhus Gymnasium efterfulgt af et par år med administrativt arbejde i finanssektoren, men han er kommet for at blive. Generelt set synes han at det er vigtigt at vi husker at studerende er vores fremtidige kolleger, så vi skal være sikre på at de studerende har de bedst mulige forudsætninger for at blive gode psykologer, med alt hvad det indebærer.