Undervisere
Listen med undervisere bliver opdateret
Formål
Kurset vil give psykologer forståelse og indsigt i børn og unges digitale liv herunder i særdeleshed seksualiserede digitale krænkelser såsom grooming, sextortion og ufrivillig billeddeling. Som kursist vil du blive klædt på til at kunne italesætte det digitale liv i praksis med særlig fokus på børn og unge. Du vil få viden om de psykologiske konsekvenser af seksualiserede digitale krænkelser baseret på den nyeste forskning, og du vil blive undervist i, hvordan børn og unge reagerer på at stå i en krise.
Den digitale verden indeholder mange nye elementer, men kurset vil også fokusere på at identificere kendte psykologiske konsekvenser af digitale krænkelser til gavn for børn og unge, der har brug for fagprofessionel psykologisk støtte. Fra Red Barnets tjeneste SletDet Rådgivningen ved vi, at mange børn og unge efterspørger en psykolog, der kan forstå den digitale verden, tør spørge ind til den og kan hjælpe med de psykologiske konsekvenser af digitale krænkelser. Kursusbeviset vil være garant for, at du som psykolog har den nyeste viden om seksualiserede digitale krænkelser blandt børn og unge, som du kan tage med ind i dit psykologiske arbejde med børn og unge.
Læringsmål
Du vil på kurset blive introduceret til teoretisk, forskningsbaseret og praktisk viden om seksualiserede digitale krænkelser. Den viden vil give dig en dybdegående forståelse af børn og unges digitale liv samt de psykologiske konsekvenser ved seksualiserede digitale krænkelser.
Du vil udvikle dine færdigheder i forhold til:
Du vil udvikle dine kompetencer i:
Målgruppe
Kurset henvender sig til psykologer, der arbejder med børn og unge i fx privat praksis, PPR eller psykiatrien, og som ønsker at tilegne sig viden om seksualiserede digitale krænkelser.
Det er ikke nødvendigt at have forhåndskendskab til emnet, men det forventes, at du som kursist er motiveret for at anvende viden fra kurset i praksis.
Undervisningsform
Kurset forløber over tre kursusdage. De to første kursusdage er virtuelle og varer en halv dag, mens den tredje kursusdag er en hel dag med fysisk tilstedeværelse.
Undervisningen vil på alle kursusdage veksle mellem formidling af viden fra forskellige undervisere, praksisnære diskussioner i mindre grupper og plenum samt inddragelse af cases. Til alle kursusdage vil der være aktiviteter, der muliggør aktiv deltagelse fra alle kursister.
Forskningen om metodiske tilgange i psykoterapeutisk behandling af børn og unge, der har oplevet seksualiserede digitale krænkelser, er endnu spæd. Fokus på kurset er derfor primært forskningsbaseret viden om tendenserne, om mekanismerne bag samt konsekvenser af krænkelserne. Derudover tager kurset udgangspunkt i praksiserfaringer, og en del af kurset udgør videndeling samt diskussion på tværs af de tilmeldte psykologer.
Temaer i kurset
Forberedelse/mellem kursusdage
Som forberedelse til første kursusdag opfordres du til at læse to udvalgte artikler. Til anden kursusdag vil der ligeledes være en udvalgt artikel som læsning, mens forberedelsen til tredje kursusdag vil være en mindre øvelse mph. at styrke anvendelsen af færdigheder fra kurset i din praksis.
Efter kurset
Efter kurset er der mulighed for at komme på Red Barnets interne henvisningsliste over psykologer, der har viden om de psykologiske konsekvenser ved seksualiserede digitale krænkelser.
Det er desuden muligt at tilmelde sig Red Barnets netværk for psykologer, der beskæftiger sig med børn og unges digitale liv. Netværket mødes en gang årligt til diskussion og videndeling.
Godkendt til
Alle specialistuddannelser på det tværgående modul med 10 timer.
14. december 2022
25. januar 2023, kl. 13-16 (virtuelt) og 1. februar 2022 kl. 9-12 (virtuelt) og 8. februar kl. 10-16 (fysisk)
Opkrævning af kursusgebyr og indførelse af afbudsgebyr fra den 1. oktober 2021
Læs mere om de nye regler her.
Du får tilsendt et zoom link 2-3 før start, henholdsvis den 27. januar og 3. februar.
Kurset er omfattet af Systematisk Efteruddannelse for psykologer med ydernummer.
Læs mere her.